Modernizată cu fonduri europene, fabrica Pineberry lansează colecția CENTENAR: ”Uniți suntem mai puternici”

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, Pineberry, fabrica românească de confecții modernizată cu fonduri europene, lansează colecția CENTENAR.

„Anul acesta, mai mult ca oricând, vrem să purtăm tradițiile și zestrea românească prin cămășile pe care le facem în fabrica noastră și pe care le-am brodat cu motivele tradiționale românești.

Am vrea să ne porți Cămașa! Și când o porți, vrem să îți amintească de Zestrea lăsată de strămoșii noștri, de tradițiile românești care se vor pierde dacă le uităm. Vrem să-ți amintești că strămoșii noștri își brodau pe haine însemne ale suferințelor și bucuriilor de zi cu zi. Și le suntem datori ca moștenirea pe care ne-au lăsat-o, noi să o ducem mai departe, amintindu-ne de ea, vorbind copiilor noștri de ea, purtând-o, cântând-o, dansând-o”, se arată într-un comunicat remis Calea Europeană.

Colecția CENTENAR cuprinde broderii tradiționale din cele patru zone istorice ale țării: Moldova, Țara Românească, Transilvania si Dobrogea.

Broderiile alese aveau semnificații multiple pentru țăranii români: ROMBUL reprezenta uniunea dintre cer și pământ, dar si belșugul casei. PĂTRATUL este un simbol al stabilității, al familiei ce trebuie protejată. CRUCEA ÎN X vorbește despre legăturile de sânge, despre păstrarea legăturii cu locurile natale. SPICUL reprezenta fertilitate și belșug. FLUTURII sunt cei ce alungă visele rele.

„Culorile broderiilor erau alese în funcție de zona în care locuiau, în funcție de vârstă sau evenimentele la care purtau veșmintele: Culoarea roșie este simbolul sângelui, al vieții, al iubirii. Tonurile de galben reprezintă lumină, tinerețe, fericire sau recolte bogate. Verdele vorbește despre prospețime, speranță, fertilitate, precum și despre lanurile roditoare. Negrul exprimă trăinicia, eternitatea, statornicia, dar este și o culoare a vârstei mature, a femeilor trecute de prima tinerețe. Combinațiile de roșu cu maro sunt reprezentative pentru cei din regiunile muntoase. Femeile coseau un an întreg la aceste broderii, iar creativitatea și îndemânarea lor au trecut testul timpului.”, transmite Pineberry.

Bărbat/Transilvania

Bărbați/Dobrogea

Bărbați/Moldova

Bărbați/Țara Românească

Damă/Dobrogea

Damă/Moldova

Damă/Țara Românească

Damă/Țara Românească oversized

Damă/Transilvania

Colecția CENTENAR poate fi vazută și cumpărată de pe https://www.pineberry.ro/colectia-centenar.

Urmăriți și: INTERVIU. Modernizată cu bani europeni, fabrica românească de confecții Pineberry lansează colecția “Centenar”

Cu o experiență de 25 de ani pe piața internațională și o fabrică modernizată și tehnologizată prin Fonduri Europene, afacerea de familie Pineberry își propune să readucă la viață produsele românești, lucrate impecabil și calitativ. Încă de la înființarea ei, în 1994, fabrica noastră a oferit zeci de locuri de muncă locuitorilor din orașul Oltenița, având în prezent 120 de angajați.

„Prin investițiile realizate în 2012 în tehnologie de ultimă oră, am reușit să creștem productivitatea anuală cu 30%, creând noi oportunități de parteneriat cu firme românești. Ne dorim să fim competitivi pe piața locală, așa cum suntem pe piața internațională, și să convingem consumatorul român că merită să investească în produse românești. Cumpărând produsele fabricate în România, vor susține economia românească, vor ajuta ca oameni din zone defavorizate să-și păstreze locul de muncă”.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.