Andreea Paul (Vass): Adoptarea monedei unice nu ne garantează succesul

”Evenimentele de săptămâna trecută de la Bruxelles și decizia Curții Constituționale a Germaniei au adus cateva clarificări în privința viitorului UE. Dar întrebarea pe care am ridicat-o astăzi în cadrul dezbaterii rămâne. Până acum se vorbea de o Europă în două sau trei viteze. Câte viteze are Europa astăzi?” se intreabă Andreea Paul, vicepreședinte PDL, ca urmare a participarii la dezbaterea ”Uniunea Europeană la răscruce” organizată de Reprezentanța Comsiei Europene în România.

Creșterea disciplinei bugetare în cadrul UE este o necesitate, dar nu rezolvă problema lipsei de competitivitate. Sunt o susținătoare a intrării României în zona euro, dar fiecare în parte trebuie să conștientizăm că adoptarea monedei unice nu ne garantează succesul” scrie aceasta pe blogul său.

”Dacă ne uităm la numărul de ore de muncă pe săptămână, suntem cei mai harnici din UE. Angajaţii cu normă întreagă au avut anul trecut cea mai lungă săptămână de lucru, de 41,3 ore, peste media UE de 39,7 ore, conform unui raport al Eurofond. Dar realitatea este că suntem la coada clasamentului productivității. Cu un nivel al productivității pe oră de 43% din media UE, suntem pe penultimul loc în UE”, completează fosta consilieră a lui Emil Boc.

Articolul integral AICI.

Sursa: www.andreeavass.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.