Ponta: “Băsescu e fioros doar la Bucureşti, la Bruxelles nu e deloc”

Înainte ca preşedintele Traian Băsescu să fi plecat spre Bruxelles, premierul Victor Ponta a contabilizat posibilele reuşite ale României la Consiliul European care a început astăzi, arogându-şi-le din start ca pe merite exclusive ale guvernului şi ale parlamentului, scrie Gandul.info.

Astfel, premierul a anunţat că are “semnale” potrivit cărora condiţionarea viitoarelor alocări bugetare de rata modestă de absorbţie a fondurilor europene ar urma să fie eliminată. “S-ar putea să fie scoasă tocmai pentru că la Bucureşti nu preşedintele, dar guvernul şi parlamentul au o poziţie intransigentă”, a comentat Ponta, într-o emisiune la Realitatea Tv.

Potrivit premierului, între punctele de vedere ale guvernului şi cele ale preşedintelui cu privire la negocierile pentru bugetul multianual al UE “nu e nicio diferenţă majoră”, premierul ascunzând practic sub preş contrele din ultima săptămână dintre Palate după insistenţele sale de folosire a dreptului de veto la Bruxelles. “Unde s-a rupt înţelegerea? După ce am fost la preşedinte a ieşit şi a făcut ironii de doi bani, glume de autobază. Ne-a arătat că e el deştept şi noi suntem toţi proşti”, s-a plâns Ponta, adăugând că “Băsescu e fioros doar la Bucureşti, la Bruxelles nu e deloc fioros”.

Mai multe informatii aici.

Sursa: Gandul.info
Foto:  gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.