POLITICĂ
Titus Corlățean respinge acuzațiile lui Traian Băsescu privind izolarea României pe plan extern
Published
12 years agoon
By
REDACTIAMinistrul de externe, Titus Corlățean, a respins marți, la TVR, acuzațiile președintelui Traian Băsescu referitoare la izolarea României pe plan extern, precizând că la Washington nu există niciun fel de semn de întrebare privind predictibilitatea comportamentului Bucureștiului, scrie Realitatea.net.
Referitor la declarația președintelui privind neinvitarea unor ambasadori români la unele reuniuni din capitalele străine, Titus Corlățean a spus că sunt tot felul de reuniuni.
”Dacă existau astfel de informaţii trebuiau prezentate public. (…) La reuniunile oficiale şi la multe reuniuni informale ambasadorii noştri sunt nelipsiţi. Pot fi tot felul de reuniuni informale la care se strâng unii sau alţii dintre ambasadori, inclusiv aici la Bucureşti, să nu vă imaginaţi că este întotdeauna în formatul de 26 de ambasadori acreditaţi ai UE. De exemplu, zilele următoare mă voi întâlni cu ambasadori din UE acreditaţi la Bucureşti. Sunt tot felul de modalităţi de a se întâlni la care nu participă neapărat toţi, sunt afinităţi, pot comunica între ei mai simplu. Chestiunile acestea cu izolarea României le resping foarte clar”, a subliniat Titus Corlățean.
Sursa: Realitatea.net
Foto: gov.ro
You may like
Istoria și viitorul Parteneriatului Strategic România – SUA, dezbătute cu foștii președinți Emil Constantinescu și Traian Băsescu, în cadrul unui eveniment CPCEW – Fundația Hanns Seidel
Alegeri europene și locale. Traian Băsescu: Este ziua în care cetățenii stabilesc cât de funcțională va fi democrația în România
Maia Sandu l-a primit la Chișinău pe Traian Băsescu pentru a-i mulțumi pentru “grija față de soarta R. Moldova”. Fostul lider de la Cotroceni apreciază că “viitorul președinte al României ar putea fi un președinte al Unirii”
Franța va face „totul pentru a evita o conflagrație” în Orientul Mijlociu și îndeamnă Israelul „să nu răspundă prin escaladare, ci mai degrabă prin izolarea Iranului”
Într-o rezoluție a cărei negociere a fost coordonată de Traian Băsescu, PE solicită Rusiei să returneze României tezaurul național, iar subiectul să fie inclus pe agenda diplomatică UE-Rusia
Ministrul german de externe și-a exprimat satisfacția că „Rusia a rămas izolată” în cadrul ONU
POLITICĂ
Premierul Marcel Ciolacu, vizită de lucru în Franța pentru întâlniri cu omologul francez Michel Barnier și reprezentanții comunității românești
Published
1 day agoon
November 3, 2024Premierul Marcel Ciolacu va efectua o vizită de lucru în Republica Franceză, urmând ca luni să aibă o întrevedere cu omologul său, Michel Barnier, precum şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti, informează un comunicat al Guvernului remis CaleaEuropeană.ro.
Conform programului anunţat duminică de Guvern, Marcel Ciolacu va vizita luni Salonul Euronaval, aflat la cea de-a 29-a ediţie organizată de SOGENA (Naval Events Organisation and Management Company).
De asemenea, premierul va avea, la Centrul Ortodox de Studii şi Cercetare Dumitru Stăniloae, o întâlnire cu reprezentaţi ai comunităţii româneşti din Franţa. Va susţine declaraţii de presă.
În a doua parte a zilei, Marcel Ciolacu va avea o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Franceze, Michel Barnier, şi va participa la dineul oficial oferit de acesta.
Din delegaţia Guvernului României mai fac parte vicepremierul Marian Neacşu, ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul muncii şi solidarităţii sociale, Simona Bucura-Oprescu, vicepreşedinte al Parlamentului European, consilier onorific al prim-ministrului, Victor Negrescu, CEO Hidroelectrica, Borbely Karoly.
POLITICĂ
PNL și-a lansat programul de guvernare 2024-2028. Nicolae Ciucă: Viitorul economiei românești, al IMM-urilor și bunăstarea clasei de mijloc sunt pe buletinul de vot
Published
2 days agoon
November 2, 2024Președintele PNL și candidatul acestei formațiuni la funcția de președinte al României, Nicolae Ciucă, a afirmat, sâmbătă, la lansarea programului de guvernare al Partidului Național Liberal, că liberalii trebuie să câștige la alegerile parlamentare și prezidențiale.
În cadrul unui discurs susținut la Casino Sinaia, unde liberalii și-au prezentat programul de guvernare, Ciucă a arătat că miza alegerilor din noiembrie şi decembrie este legată, printre altele, de viitorul economiei româneşti, de bunăstarea clasei de mijloc, de libertate şi siguranţă.
“Viitorul economiei româneşti şi bunăstarea clasei de mijloc sunt pe buletinul de vot. Supravieţuirea microîntreprinderilor şi a pilonului doi de pensii sunt, de asemenea, pe buletinul de vot. Libertatea şi siguranţa noastră sunt pe buletinul de vot. Apărăm alegerea pentru drumul european şi euroatlantic, pentru viitorul democraţiei româneşti. Din toate aceste motive, pentru familie, comunitate, ţară, opţiunea firească este Partidul Naţional Liberal. Suntem chemaţi încă o dată să împlinim crezul istoric al Partidului Naţional Liberal ‘prin noi înşine’. Chem alături de PNL pe toţi românii. În timp ce unii caută să vadă cum pot să instrumenteze şi să inducă în eroare românii, astfel încât să ajungă în turul doi cu cine vor, pe noi ne-a preocupat realitatea, am venit cu soluţii concrete, le-am spus românilor ce gândim, cum gândim, pentru familie, pentru comunitate, pentru ţară”, a spus Ciucă, în aplauzele sălii, citat de Agerpres.
Potrivit președintelui Senatului, mizele alegerilor au crescut “enorm”, punctând că românii, în covârşitoarea lor majoritate, au sentimente profunde anti-ruse.
“Vedeţi interferenţele Rusiei în referendumul Brexit din 2016, prin dezinformare, prin teamă, prin promisiuni populiste. Acestea au dus la scoaterea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Observaţi tiparul? Acelaşi tipar s-a aplicat şi la alegerile şi referendumul din Republica Moldova. De aceea îi îndemn pe toţi cetăţenii cu drept de vot din Republica Moldova, pe cei cu drept de vot care sunt prezenţi în România sau în alte state, să meargă duminică să apere democraţia şi parcursul european al Republicii Moldova. Iar dumneavoastră, toţi aveţi rezidenţi, cetăţeni din Republica Moldova, îndemnaţi-i să apere calea pro-europeană a Republicii Moldova. Slavă Domnului, românii au capacitatea formidabilă de a depista demagogii şi alarmiştii. Mulţumim lui Dumnezeu că românii, în covârşitoarea lor majoritate, au sentimente profunde anti-ruse. Dar, în acelaşi timp, pericolul există, pentru că sunt folosite suficiente instrumente care pot modifica percepţia oamenilor şi influenţa decizia lor”, a mai spus Ciucă, în discursul susţinut la evenimentul de prezentare a programului de guvernare al PNL.
POLITICĂ
PSD a lansat programul de guvernare 2024-2028. Marcel Ciolacu: Nu avem orgolii când vorbim de un consens politic pentru dezvoltarea României prin bani europeni
Published
6 days agoon
October 29, 2024Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că este “o certitudine” că orice alianţă de guvernare din decembrie încolo nu se poate face decât în jurul partidului pe care îl conduce, adăugând că social-democraţii “nu au orgolii” când este vorba de a ajunge la un consens politic pentru dezvoltarea României folosind banii europeni.
“Lansăm azi un program de guvernare care este compatibil 100% cu Proiectul pentru România pe care l-am lansat acum 10 zile, în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din partea PSD. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar este o certitudine că orice alianţă de guvernare din decembrie încolo nu se poate face decât în jurul PSD, iar dacă românii îmi vor acorda încrederea şi votul lor pentru a ajunge preşedintele României voi face ce am zis: voi împărţi puterea. (…) Însă, a împărţi puterea înseamnă inclusiv a găsi acel partener politic alături de care să putem realiza cât mai multe dintre obiectivele comune din programul meu prezidenţial şi din programul PSD. Evident, alături de orice alte idei valoroase ale altor partide. (…) Noi nu avem orgolii când este vorba de a ajunge la un consens politic pentru dezvoltarea României folosind banii europeni. Nu avem orgolii să ne aşezăm la masă cu oricine susţine finalizarea autostrăzilor şi a spitalelor moderne, investiţiile masive în educaţie, protejarea copiilor noştri de droguri şi susţinerea românilor din diaspora”, a afirmat Ciolacu, potrivit Agerpres.
La evenimentul de lansare a programului de guvernare al PSD pentru perioada 2024 – 2028, el a susţinut că românii aşteaptă de la clasa politică să termine cu scandalurile, cu acuzaţiile şi cu demagogia şi să muncească mai mult pentru a dezvolta ţara şi pentru a avea un nivel de trai similar statelor europene dezvoltate.
“Sunt un om politic crescut şi format în PSD şi voi fi mereu un partener corect faţă de toţi colegii mei. Cred că am demonstrat asta până acum şi vă asigur că nu îmi voi schimba principiile nici de-acum înainte. Însă, ca preşedinte al României, voi fi reprezentantul tuturor românilor, pesedişti, liberali sau userişti, al românilor care votează cu AUR sau cu UDMR, pentru că, indiferent de opţiunile politice, toţi suntem români. Totodată, voi face tot ce stă în puterea mea pentru a fi loial, în primul rând, intereselor ţării, iar acest program de guvernare este gândit să maximizeze potenţialul de creştere a României în următorii ani, care sunt ani de vârf ai dezvoltării noastre europene”, a menţionat liderul PSD.
Marcel Ciolacu a susţinut că, dacă va fi ales preşedinte al ţării, va sta “umăr la umăr” cu Executivul în realizarea tuturor măsurilor din programul de guvernare, va merge ori de câte ori va fi nevoie la şedinţele Cabinetului şi îi va însoţi membrii acestuia şi pe teren.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
MEAT susține promovarea Ghidului OCDE privind Diligența datorată în Conduita Responsabilă a Afacerilor: Ne ajută să construim un mediu de afaceri mai etic și mai sustenabil
MS propune o strategie pentru creșterea la 3% din PIB a producției de medicamente: Un parteneriat cu industria farmaceutică în intereselor oamenilor, necesar
Șefa diplomației germane subliniază „sprijinul de neclintit” al Germaniei față de Ucraina într-o nouă vizită la Kiev
Ministrul Economiei evidențiază avantajul competitiv pe care îl poate avea România în industria dispozitivelor medicale: Să avem mai multă proprietate intelectuală înregistrată în țara noastră
UE consideră că poporul moldovean și-a reafirmat “angajamentul față de calea europeană” prin alegerea Maiei Sandu ca președinte și aprobarea referendumului
Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România: Sistemul de sănătate românesc se confruntă cu provocări semnificative. Punerea în aplicare la timp a investițiilor din PNRR este esențială
Luca Niculescu: Pentru România, aderarea la OCDE va însemna o ocazie extraordinară de a avea un sistem de sănătate mai modern, axat pe inovare, cercetare, adaptat la provocările lumii moderne
Siegfried Mureșan: Prin victoria președintei Maia Sandu, R. Moldova devine mai puternică în drumul său spre UE
Olaf Scholz o felicită pe Maia Sandu pentru realegere: Suntem alături de Republica Moldova
Președintele ARPIM, Dr. Radu Rășinar: Inovația în sănătate, singura cale prin care pacienții români pot beneficia de standarde moderne de tratament
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Ministrul Economiei evidențiază avantajul competitiv pe care îl poate avea România în industria dispozitivelor medicale: Să avem mai multă proprietate intelectuală înregistrată în țara noastră
Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România: Sistemul de sănătate românesc se confruntă cu provocări semnificative. Punerea în aplicare la timp a investițiilor din PNRR este esențială
Luca Niculescu: Pentru România, aderarea la OCDE va însemna o ocazie extraordinară de a avea un sistem de sănătate mai modern, axat pe inovare, cercetare, adaptat la provocările lumii moderne
Alegeri R. Moldova: Maia Sandu le mulțumește cetățenilor, în special tinerilor și moldovenilor din diaspora, pentru participarea record la vot și face apel la numărarea corectă a voturilor
Premierul Marcel Ciolacu anunță o vizită în Valencia în următoarele zile: Vom avea un centru logistic pentru a-i ajuta pe românii din Spania care au suferit în urma inundațiilor
PNL și-a lansat programul de guvernare 2024-2028. Nicolae Ciucă: Viitorul economiei românești, al IMM-urilor și bunăstarea clasei de mijloc sunt pe buletinul de vot
Viktor Orban a sfidat din nou UE, devenind primul oaspete oficial al președintelui de extremă-dreapta al Parlamentului Austriei, în vreme ce Szijjarto susținea discurs în rusă în Belarus despre ”cooperarea eurasiatică”
România va avea un hub unic de cercetare în Europa, la Murighiol, care va avea un impact în dezvoltarea economică, a ecosistemului din Delta Dunării, dar și în domeniul transferului tehnologic
Țările nordice își consolidează cooperarea împotriva crimei organizate și în ceea ce privește imigrația, fenomene legate
NATO confirmă prezența trupelor nord-coreene în Rusia: Cooperarea militară dintre Moscova și Phenian, o amenințare pentru securitatea euro-atlantică și indo-pacifică
Trending
- SĂNĂTATE4 days ago
ARPIM aduce în prim-plan România inovatoare: Drumul către un stat membru rezilient și competitiv în UE și OCDE prin parteneriat cu industria farmaceutică
- INTERVIURI1 week ago
INTERVIU Corina Crețu: Politica de coeziune trebuie să sprijine zonele metropolitane și rurale din UE, nu să fie o cutie din care se pot lua bani pentru alte priorități
- REPUBLICA MOLDOVA1 week ago
Dezbatere prezidențială în R. Moldova. ”Noi ne dorim să rezolvăm conflictul transnistrean pe cale paşnică”, afirmă Maia Sandu: Aproape 80% din exporturile din această regiune merg astăzi în UE
- REPUBLICA MOLDOVA1 week ago
Alegeri prezidențiale în R. Moldova: Maia Sandu califică drept ”ofensă la adresa României” afirmația contracandidatului său conform căreia R. Moldova nu a realizat cu țara noastră ”niciun proiect” care să o apropie de UE
- INTERVIURI1 week ago
INTERVIU Președintele METREX, la București: Zonele metropolitane din UE își doresc să fie un organism influent în modelarea viitorului și competitivității UE