Politicianul rus Vladimir Jirinovski: „A venit timpul să dăm vestul Ucrainei Poloniei, României şi Ungariei”

jirinovskiMarţi, în plenul Parlamentului rus, liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski a declarat că singura soluţie pentru calmarea situaţiei din Ucraina este ca această ţară să cedeze teritoriile străine, pe care le-a obţinut de la Polonia, Ungaria şi România, relatează agenţia de ştiri „Novîi Region“, citată de Adevarul.md.

Excentricul deputat a menţionat că regiunile de est ar urma să revină Rusiei. „Consider că a venit timpul să intoarcem pământurile Rusiei sub drapel rusesc, lucru evident, nu şi teritoriile Ucrainei de Vest – ele au fost în perioada regimului stalinist alipite corect la Uniunea Sovietică, pentru a opri înaintarea armatei germane «…» să le întoarcem Poloniei, Ungariei şi României“, a declarat Jirinovski, în plenul Dumei de stat, citat de „Novîi region“.

„Acestea au fost teritorii ale polonezilor – Luţk, Lvov, Ternopol, Ivano-Frankovsk şi Rovno. Regiunile de vest sunt ale ungurilor. Am fost de multe ori la Ujgorog, acolo toţi vorbesc maghiara şi rusa şi nu au nicio treabă cu Ucraina. Şi, de asemenea, Cernăuţi. Aici, în general nu a existat nicio înţelegere. Stalin, pentru apetitul său, a luat şi Cernăuţiul, fie nu a avut nicio înţelegere cu Hitler“, a spus Jirinovski, accentuând ca a venit vremea să le întoarcem.

„România, Ungaria, Polonia sunt trei ţări membre NATO. Mai ales, Poloniei – cinci regiuni. Atunci va dispărea şi noţiunea de fascism şi rasism. Să se ocupe polonezii cu asta, şi ungurii, şi românii“, a continuat politicianul rus.

„Patrioţii din Ungaria, Polonia şi România trebuie să profite de acest moment. Când nu există stat, trebuie să exite proprietar pentru fiecare teritoriu – ruşii la est, polonezii şi alţii – la vest. Iar cu Kievul o vom decide mai târziu“, a spus Jirinovski.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.