Polițiștii americani au arestat un bărbat ce pregătea un atentat în ziua alegerilor intermediare din noiembrie

Poliția a arestat un bărbat din New York  care plănuia  un atentat în ziua alegerilor din SUA din 6 noiembrie, notează Agerpres.

Bărbatul de 56 de ani a fost acuzat că intenţiona să fabrice o bombă şi să se autodetoneze la Washington DC pe 6 noiembrie pentru a-şi arăta sprijinul faţă de un sistem politic numit sortiţie, adică a oamenilor aleşi la întâmplare ca reprezentanţi ai guvernului, un sistem folosit în Atena antică, care crede în înţelepciunea maselor şi oferă posibilitatea oamenilor obişnuiţi să ia decizii pentru binele tuturor.

Bărbatul a fost arestat marţi în timp ce se afla la volan şi ar fi mărturisit că pregătea un atentat. Poliţia a descoperit mai târziu explozibili sub formă de pulbere în casa sa.

El a acţionat singur şi nu este afiliat la niciun grup terorist, potrivit NBC, care citează surse anonime din cadrul organelor de aplicare a legii.

Alegerile intermediare sunt alegeri generale organizate din patru în patru ani în noiembrie la jumătatea mandatului președintelui SUA.

Reprezentanții au un mandat de doi ani, așadar întreaga cameră se va confrunta cu realegerea în 2020. Aproximativ 35 de locuri din cele 100 ale Senatului vor fi votate și vor fi aleși 36 de guvernatori ai statului. Senatorii dețin un mandat de 4 ani.

Republicanii dețin majoritatea în Camera Reprezentanților și Senat, cele două camere care formează Congresul Statelor Unite, dar se așteaptă ca democrații să câștige teren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.