Poliţiştii din Ucraina îşi cer IERTARE în genunchi

Riot police kneel as they apologize during a rally in central LvivFotograful agenției Reuters, Roman Baluk, a surprins, în câteva imagini, fragilitatea situației din Ucraina și rapiditatea cu care s-a modificat raportul de forțe.

Astfel, în timpul unui miting ce a avut loc ieri în orașul Liov, polițiștii și-au cerut iertare, în genunchi, de la localnici pentru că au luat parte la acțiunile de dispersare a manifestanților adunați în Piața Independenței din Kiev, adăugând că ei nu i-au bătut pe protestatari, relatează EVZ.ro.

Mii de locuitori din Liov, oraș situat la granița Ucrainei cu Polonia, au participat la acțiunile de protest de la Kiev, iar autoritățile locale și-au declarat, cu trei zile înainte de Parlament, independența de sub regimul lui Viktor Ianukovici.

Iar pe 21 februarie, Volodimir Parasiuk, un tânăr de 26 de ani, a devenit erou național după ce a respins propunerea UE de a ajunge la un copromis cu regimul lui Viktor Ianukovici și a cerut înlăturarea imediată a acestuia de la putere.

După acest moment, majoritatea forțelor de poliție din Liov au părăsit orașul, însă câteva zeci de polițiști au decis să-și ceară scuze public.

Galerie FOTO aici.

Foto: reuters

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.