PPE
Polonia: Donald Tusk revine la conducerea PO cu scopul de a-i scoate de la putere pe naționaliștii din PiS
Published
4 years agoon
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/11/37743795966_0566f34218_c.jpg)
După șapte ani petrecuți la Bruxelles, Donald Tusk se întoarce în politica poloneză la vârful Platformei Civice, formațiune pe care a fondat-o și prezidat-o în trecut, având ca principal obiectiv înfrângerea partidului naționalist Lege și Justiție (PiS) aflat la putere, relatează AFP și Reuters, preluat de Agerpres.
„Am revenit sută la sută”, a declarat fostul premier polonez și fost președinte al Consiliului European la Congresul de sâmbătă al Platformei Civice (PO), partidul liberal pe care l-a fondat în 2001.
În prezent, Tusk este șeful Partidului Popular European, cea mai mare grupare de partide de centru-dreapta din Europa, dar a precizat că se întoarce în politica națională pentru a conduce lupta împotriva PiS – care și-a deteriorat relațiile cu Bruxelles-ul din cauza acuzațiilor de regres în materie de democrație, de subminare a statului de drept, de restrângere a libertății presei și de declanșare a atacurilor împotriva comunității LGBTQ+.
„Răul pe care îl face PiS este evident, lipsit de rușine și permanent. Se întâmplă în fiecare zi, în aproape fiecare chestiune”, a declarat Tusk, în vârstă de 64 de ani, într-un discurs emoționant în care a acuzat guvernul și susținătorii săi de corupție, ciocniri cu UE și cu partenerii europeni ai Poloniei, de restrângerea drepturilor femeilor, gestionarea defectuoasă a pandemiei de coronavirus și negarea schimbărilor climatice, potrivit POLITICO.
În acest sens, veteranul politicii poloneze a subliniat că „Platforma Civică este indispensabilă, este necesară ca o forţă, nu ca o amintire, pentru a câştiga lupta împotriva Partidului Lege şi Justiţie (PiS)”. „Nu există nicio şansă de victorie fără Platforma Civică şi istoria noastră ne spune acest lucru”, a mai declarat Tusk în cadrul reuniunii desfăşurate sâmbătă.
Anunţul revenirii lui Donald Tusk pe scena politică poloneză intervine după discuţii cu uşile închise cu Borys Budka şi cu primarul Varşoviei, Rafal Trzaskowski. După demisia lui Budka din fruntea partidului, „sarcinile preşedintelui PO sunt asumate de către Donald Tusk”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Platformei Civice, Jan Grabiec, la finalul unei reuniuni a Consiliului Naţional al formaţiunii.
Platforma Civică (PO) speră că revenirea sa va întineri un partid care se află în declin de mai mulți ani din cauza unei serii de înfrângeri suferite în fața Partidului Lege și Justiție al președintelui Jarosław Kaczyński, dușmanul înverșunat al partidului.
Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2019/01/calea-eu-e1476364897634.jpg)
You may like
Ministrul român de externe, alături de secretarul de stat adjunct al SUA pentru Europa: O relație transatlantică puternică, vitală pentru România
Armata României își extinde prezența militară la trei din cele opt grupuri de luptă NATO de pe flancul estic
Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu secretarul de stat adjunct al SUA pentru Europa și Eurasia despre Parteneriatul Strategic și programul Visa Waiver
Polonia, țară care deține președinția Consiliului UE, și alte nouă state membre, printre care și România, propun măsuri restrictive privind gazul natural lichefiat din Rusia
Vicepreședinta CE Roxana Mînzatu: Uniunea competențelor, esențială pentru competitivitatea și pregătirea Europei
Dan Motreanu: Combaterea interferențelor străine în alegeri, discutată în cadrul Adunării Politice a PPE. Rusia și China, menționate pentru dezinformare în scopul subminării democrațiilor europene
PARLAMENTUL EUROPEAN
Eurodeputatul Dan Motreanu, apel la combaterea minciunilor răspândite de extremiști: Dezvoltarea României, posibilă doar alături de lumea democratică, UE și NATO
Published
2 days agoon
January 13, 2025By
Diana Zaim![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/12/470580704_996936905575660_3024356207155677343_n.jpg)
Într-un tablou politic încă zdruncinat la nivel național, eurodeputatul Dan Motreanu face apel la combaterea minciunilor despre lumea democratică, răspândite de extremiști, și readuce în prezent un paragraf din testamentul politic al lui Constantin I.C. Brătianu, născut în data de 13 ianuarie 1866, despre importanța rolului jucat de PNL în modernizarea României.
„În întreaga sa activitate, a fost călăuzit de patriotism și de respectarea principiilor democratice. S-a împotrivit acceptării ultimatumului prin care URSS a ocupat Basarabia și Bucovina de Nord și a Dictatului de la Viena prin care Ungaria a ocupat o parte a Transilvaniei. S-a opus instaurării dictaturii comuniste și a fost arestat în mai 1950, la vârsta de 84 de ani, fără să fie judecat. A fost întemnițat în închisoarea de la Sighet, unde a murit la scurt timp, fiind înmormântat în Cimitirul Săracilor. […] Cea mai bună formă de a-i cinsti pe martirii care au murit în închisorile comuniste este să spunem în continuare adevărul, să combatem minciunile despre lumea democratică, răspândite de extremiști. Unii dintre ei fac jocurile Rusiei, aceeași țară care a orchestrat moartea adversarilor comunismului. Dezvoltarea României este posibilă doar alături de lumea democratică, alături de UE și NATO. Avem datoria să apărăm principiile liberale, contestate zilnic de politicienii populiști”, a transmis deputatul european într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, dedicat nașterii lui Constantin I. C. Brătianu.
Text din testamentului politic al lui Constantin I.C. Brătianu: „Pe plan extern, România, cea mai luminată ţară din răsăritul Europei, va juca un rol de frunte în cadrul cooperării economice şi politice ale unei Europe Unite. În politica noastră internă va trebui să chezăşuiască iarăşi libertatea individuală şi să se stimuleze iniţiativa particulară în toate domeniile. Partidul va trebui să-şi făurească un program de reforme bine chibzuit, în sfera politicului, a socialului, a culturalului şi a economicului, în vederea realizării unei desăvârşite armonii sociale. Va trebui să luptăm pentru ridicarea stării ţărănimii, a muncitorimii şi a tineretului român”, afirma Constantin I. C. Brătianu.
PARLAMENTUL EUROPEAN
Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Transformarea digitală a României nu este un lux, ci o necesitate. Avem fonduri europene la dispoziție
Published
5 days agoon
January 10, 2025By
Diana Zaim![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2022/03/Screen-Shot-2022-03-04-at-10.31.08-AM.png)
Europarlamentarul Gheroghe Falcă pledează pentru transformarea digitală a admistrației din țara noastră, lucru posibil cu ajutorul fondurilor europene. De asemenea, acesta semnalează că România nu mai poate continua cu această birocrație excesivă, care doar „descurajează investițiile și îndepărtează cetățeanul de stat”.
„România are nevoie de o schimbare fundamentală, de o transformare care să aducă administrația în slujba cetățeanului, nu invers. Am făcut asta în administrația locală, am făcut-o în Parlamentul European și vreau să insist asupra acestui aspect care pentru noi, pentru liberali – adică TOȚI cei care ne dorim o Românie antreprenorială, prosperă, competitivă – este esențial. […] Transformarea digitală a României nu este un lux, ci o necesitate. O administrație digitalizată înseamnă mai puține drumuri la ghișeu, mai puține cozi, mai puțin timp pierdut. Înseamnă transparență totală: fiecare cetățean poate verifica online ce se întâmplă cu cererea sa, fiecare funcționar poate fi tras la răspundere”, a transmis deputatul european într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.
De asemenea, deputatul european subliniază importanța digitalizării în soluționarea rapidă a documentelor solicitate de cetățeni: „ În loc să așteptăm săptămâni pentru un document care să ne permită să începem o afacere sau să construim o casă, trebuie să implementăm soluții digitale, automate, transparente. […] Birocrația excesivă sufocă inițiativa, descurajează investițiile și îndepărtează cetățeanul de stat. România trebuie să renunțe la procedurile care au devenit, în mod clar, tragic și păgubos, scopuri în sine. Un exemplu concret este eliminarea cerinței pentru avize și aprobări inutile care blochează proiectele și îi fac pe cetățeni să se simtă pur și simplu ca niște străini în propria țară.
„O țară care elimină birocrația excesivă devine o țară care oferă cetățenilor săi libertatea de a visa, de a crea, de a construi. Și avem fonduri europene la dispoziție pentru asta, oameni buni”, a mai adăugat acesta.
PPE
Document de poziție | Grupul Popularilor Europeni pledează pentru o adevărată Piață Unică Europeană a Apărării cu drepturi depline
Published
3 weeks agoon
December 28, 2024By
Diana Zaim![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/12/web-uniforms.jpeg)
Grupul Popularilor Europeni, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, prezintă un document de poiziție privind viitorul apărării europene, axat pe cinci puncte cheie care să construiască o adevărată Uniune Europeană a Apărării.
„PPE și-a arătat în mod constant dorința de a promova o poziție de apărare puternică în Europa pentru a ne proteja cetățenii de numeroasele amenințări cu care ne confruntăm. Suntem forța politică care susține o Europă care se poate apăra singură, sprijinindu-i în același timp pe cei care luptă pentru Europa și pentru valorile noastre fundamentale. […] Ca principală și cea mai mare forță politică din Parlamentul European, europenii au încredințat încă o dată PPE un mandat clar la ultimele alegeri. Este timpul să construim o adevărată Uniune Europeană a Apărării. Știm că timpul este esențial: trebuie să urmărim urgent o revizuire sistematică a apărării europene. Acest lucru presupune o finanțare mai ambițioasă a apărării noastre pentru a împinge industria europeană de apărare la următorul nivel. Este timpul să utilizăm pe deplin instrumentele existente și să fim ambițioși atunci când luăm decizii privind bugetele viitoare”, subliniază Grupul PPE în declarația sa.
Astfel, documentul de poziție are în vedere cinci puncte importante:
- O adevărată piață unică europeană a apărării
- Europa trebuie să gândească în perspectivă și să investească în tehnologia de apărare a viitorului
- Europa are nevoie de mai multă cooperare în domeniul apărării și de capacități europene integrate
- Mai multe investiții, reglementări inteligente, consolidarea capacităților industriale și infrastructuri mai bune
- Europa are nevoie de o voce puternică în lume atunci când vine vorba de securitate și apărare
O adevărată piață unică europeană a apărării
O piață unică a apărării cu drepturi depline ar trebui să implice investiții substanțiale în capacitatea noastră industrială, eliminarea barierelor transfrontaliere, precum și promovarea dezvoltării lanțurilor de valoare și de aprovizionare paneuropene. Trebuie să optimizăm urgent producția prin standardizare, recunoașterea reciprocă a certificării și stabilirea priorităților. Comisia Europeană trebuie să propună instrumente legislative care să contribuie la asigurarea utilizării standardelor militare NATO, asigurând interoperabilitatea și promovând cooperarea. De asemenea, trebuie să ne prioritizăm urgent eforturile pentru a atinge obiectivele convenite în materie de capacități și pentru a ne reduce dependențele, în special în ceea ce privește concurenții sistemici, și pentru a dezvolta infrastructura necesară. Acest lucru ar crește în mod semnificativ eficiența economică și ar extinde capacitățile noastre de producție industrială pentru bunuri de apărare și, prin urmare, ar răspunde cererii pe termen lung pentru producția militară europeană.
Europa trebuie să gândească în perspectivă și să investească în tehnologia de apărare a viitorului
Trebuie să ne creștem semnificativ investițiile în tehnologiile emergente și revoluționare din domeniul apărării, inclusiv apărarea cibernetică, spațiul cosmic, materialele și producția noi, inteligența artificială, informatica cuantică, cloud computing, internetul obiectelor (IoT), robotica, biotehnologia și nanotehnologia. În acest context, trebuie să utilizăm pe deplin întregul potențial inovator al întreprinderilor noastre europene. În plus, avem nevoie de o capacitate europeană de cunoaștere a situației în domeniul informațional și cibernetic, în vederea înființării unei brigăzi cibernetice europene și a unei capacități europene de cunoaștere a domeniului spațial.
Europa are nevoie de mai multă cooperare în domeniul apărării și de capacități europene integrate
Obiectivul nostru este de a dezvolta Uniunea Europeană de Apărare (EDU), care ar trebui să implice o aliniere mai puternică a culturilor strategice și o înțelegere comună a amenințărilor. În același timp, recunoaștem politicile îndelungate de neutralitate militară ale unor state membre și respectăm pe deplin dreptul acestora de a decide asupra propriului nivel de implicare într-o viitoare UDE. PPE are în vedere o Uniune a Apărării cu capacități terestre, maritime, aeriene, spațiale și cibernetice integrate, în coerență cu NATO, și cu o capacitate de desfășurare rapidă (RDC) ca forță permanentă și imediat disponibilă.
Mai multe investiții, reglementări inteligente, consolidarea capacităților industriale și infrastructuri mai bune
Trebuie să punem urgent accentul pe investiții mai multe, mai bune și comune. În același timp, solicităm mai puțină reglementare și o reducere a poverii administrative. Următorul cadru financiar multianual (CFM) trebuie să ofere resurse semnificativ mai mari pentru a inova și a contribui la îndeplinirea cerințelor de apărare ale Europei. Cartea albă anunțată privind viitorul apărării europene trebuie să prezinte sugestii concrete pentru a îndeplini dispozițiile raportului Draghi, care subliniază necesitatea unor investiții suplimentare de 500 de miliarde EUR pentru sectorul european al apărării în următorul deceniu. Trebuie să explorăm noi modalități de finanțare a programelor noastre. Aceasta ar trebui să includă o revizuire a mandatului Băncii Europene de Investiții (BEI) și scutiri suplimentare de TVA. Împrumuturile BEI ar trebui să servească drept catalizator pentru investițiile private în industria europeană de apărare. PPE solicită ca o Uniune Europeană a Apărării să fie dotată cu un buget UE dedicat și ambițios. La urma urmei, cheltuielile pentru apărare reprezintă o investiție în propriul nostru viitor, deoarece conduc la mai multe locuri de muncă, mai multă securitate și, prin urmare, stabilitate, care este baza prosperității noastre.
Europa are nevoie de o voce puternică în lume atunci când vine vorba de securitate și apărare
Salutăm numirea unui comisar pentru Uniunea Apărării, care va coordona aspectele legate de apărare, precum și de securitate, și va promova cooperarea, asigurând în același timp coerența între instrumentele și inițiativele Uniunii. Acesta va deschide calea către o adevărată Uniune Europeană a Apărării, astfel cum se prevede în tratate și, în plus, va reduce decalajul dintre instrumentele și inițiativele Comisiei și ale Consiliului pentru a îmbunătăți coerența și eficacitatea. În acest scop, comisarul ar trebui să devină șeful Agenției Europene de Apărare (AEA) și Reprezentantul Special al Consiliului pentru Uniunea Apărării, exercitând controlul asupra PESCO. Acesta va promova, de asemenea, cooperarea cu statele membre, asigurând în același timp creșterea bugetului UE pentru apărare, care trebuie să fie cheltuit în modul cel mai eficient pentru a aduce valoare adăugată investițiilor comune. Comisarul ar trebui, de asemenea, să armonizeze abordările privind pregătirea și crizele. Împreună cu HRVP, Comisarul pentru Uniunea Apărării ar trebui să stimuleze stabilirea unor criterii clare de securitate pentru statele membre și să elaboreze un plan de pregătire militară al UE, contribuind astfel la atingerea obiectivelor noastre comune de pregătire. în paralel, Comisarul ar trebui să promoveze formarea unui Consiliu pentru apărare, echivalent cu Consiliul pentru afaceri externe. Comisarul ar trebui, de asemenea, să se concentreze asupra securității rutelor noastre maritime, împreună cu alte servicii relevante.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/09/romania-ue-uniunea-europeana-steag-flag-drapel-80x80.jpg)
Care sunt principalele realizări ale României în 2024 și care sunt domeniile în care țara noastră are potențialul de a se dezvolta (clasament al asociației ”Cred în România”)
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Screen-Shot-2025-01-14-at-4.26.43-PM-80x80.png)
Maia Sandu avertizează: După criza umanitară provocată pe malul stâng, Kremlinul speră la o criză politică pe malul drept
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2022/02/Joe-Biden-ordin-executiv-Rusia-80x80.jpeg)
Cu câteva zile înainte de a-i preda ștafeta lui Trump, Joe Biden a semnat un ordin pentru construirea infrastructurii AI: Nu vom permite să fim depășiți când vine vorba de tehnologia care va defini viitorul
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Screen-Shot-2025-01-14-at-3.52.24-PM-80x80.png)
Comisarul european Roxana Mînzatu, în dialog cu tinerii din Varșovia (20 ianuarie). Dezinformarea în lumea digitală, tema dezbaterii
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/02/dan-motreanu-80x80.jpeg)
Dan Motreanu va aborda în PE implementarea Mecanismului de stimulare a talentelor: Regiunea Nord-Vest din România va primi sprijin pentru atenuarea schimbărilor demografice
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/473377398_982332820599050_6641479681162254111_n-80x80.jpeg)
ICI București devine partener activ în inițiativa AI Factories: România va juca un rol strategic în inovația tehnologică europeană
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/250114a-014_rdax_775x440p-80x80.jpg)
”Santinela Baltică”. NATO își intensifică activitatea în Marea Baltică pentru a proteja infrastructura critică în fața atacurilor hibride
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/472757964_1015037763996867_8599636037107170258_n-80x80.jpeg)
Ministrul român de externe, alături de secretarul de stat adjunct al SUA pentru Europa: O relație transatlantică puternică, vitală pentru România
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/1-1-80x80.jpg)
Maia Sandu a discutat cu James O’Brien, oficial al Departamentului de Stat al SUA, despre securitatea energetică și consolidarea democrației în R. Moldova
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/04/Romania-NATO2-80x80.jpeg)
Armata României își extinde prezența militară la trei din cele opt grupuri de luptă NATO de pe flancul estic
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/12/lei-bani.jpg)
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/10/barack-obama.jpg)
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/10/angela-merkel-EPP.jpg)
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/08/cluj-napoca-80x80.jpg)
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2018/05/THUMB_I131662EN1W.jpg)
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/10/adrian-zuckerman-80x80.png)
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/12/Romanian_Revolution_1989.jpg)
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/11/mario-monti.jpg)
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/04/klaus-iohannis-videoconferinta-80x80.jpg)
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/07/klaus-iohannis-mark-rutte-1-80x80.jpg)
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Joe-Biden-80x80.jpg)
Într-un discurs-moștenire, Biden îi predă lui Trump o politică externă în care SUA “câștigă competiția mondială”: China nu ne va depăși. De când a început războiul, eu am stat în centrul Kievului, nu Putin
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Mark-Zuckerberg-80x80.jpg)
Mark Zuckerberg anunță că “va reduce drastic cenzura” pe Facebook și Instagram și va acorda “prioritate libertății de exprimare”, criticând guvernele, presa tradițională și UE
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/alexander-van-der-bellen-80x80.jpg)
Președintele Austriei se va întâlni cu liderul extremei-drepte pentru a-i încredința formarea unui guvern
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2023/10/BDE94D72-4198-43A7-89A7-DC6FDFF569AB-80x80.jpg)
Susținători ai Ucrainei au protestat la Bratislava împotriva politicilor pro-ruse ale premierului Fico: Slovacia e Europa
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Donald-Tusk-80x80.jpg)
Donald Tusk, la debutul președinției Poloniei la Consiliul UE: “Suntem pregătiți să pornim din nou pe calea europeană a măreției, forței și suveranității”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Antonio-Costa-80x80.jpg)
“Securitate, Europa!”. Președintele Consiliului European consideră că președinția Poloniei la Consiliul UE va dovedi că “patriotismul și integrarea europeană sunt interconectate”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Predoiu-Schengen-80x80.jpg)
În acordurile imnului UE, Cătălin Predoiu și omologul bulgar au ridicat simbolic ultima barieră de frontieră în primul minut al anului 2025, marcând aderarea deplină a României și a Bulgariei la Schengen
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/12/marcel-ciolacu-80x80.jpg)
Guvernul adoptă Ordonanța „Trenuleț”, un set de măsuri fiscal-bugetare pentru reducerea deficitului la 7% în 2025 și menținerea accesului României la fondurile europene și din PNRR
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/12/Klaus-Iohannis-Guvern-2024-80x80.jpg)
Guvernul a depus jurământul. Klaus Iohannis: Oamenii așteaptă să mențineți ferm traiectoria pro-europeană și euro-atlantică din ultimii 35 de ani. Vă rog să acţionaţi aşa
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/12/Guvernul-Ciolacu-2-80x80.jpeg)
Guvernul “Ciolacu 2” a primit la limită votul de încredere al Parlamentului României. Cabinetul coaliției PSD-PNL-UDMR va depune jurământul la Cotroceni
Trending
- COMISIA EUROPEANA7 days ago
Vicepreședintele Comisiei Europene, Stéphane Séjourné, vine în România înainte de lansarea dialogului strategic privind viitorul industriei auto. El va discuta la INCAS și despre concurența neloială a Chinei pe piața dronelor
- ROMÂNIA7 days ago
Oficial: România va fi admisă vineri în programul Visa Waiver, iar românii vor putea călători fără vize în SUA
- U.E.1 week ago
Președintele Austriei se va întâlni cu liderul extremei-drepte pentru a-i încredința formarea unui guvern
- INTERNAȚIONAL1 week ago
Mark Zuckerberg anunță că “va reduce drastic cenzura” pe Facebook și Instagram și va acorda “prioritate libertății de exprimare”, criticând guvernele, presa tradițională și UE
- U.E.5 days ago
Precedentul din România: Un fost comisar european sugerează că alegerile din Germania ar putea fi anulate dacă legile sunt eludate și duc la interferențe