Ponta: Bătălia adevarată cu Federaţia Rusă nu va fi cu arme convenţionale, ci cu energie

rp_victor-ponta-300x217.jpgRomania trebuie sa isi consolideze securitatea energetica, a declarat luni premierul Victor Ponta, in conditiile in care, in opinia sa, “batalia adevarata cu Federatia Rusa nu va fi cu arme conventionale, ci cu energie”.

“Exista un domeniu economic in care Romania a facut pasi foarte mari, in care trebuie sa faca si mai multi pasi si in care sprijinul companiilor americane este foarte mare, si anume domeniul energiei. Avem crestere in agricultura, avem crestere in productia industriala, avem cresteri de exporturi. Toate acestea depind insa de securitatea energetica, cu atat mai mult cu cat situatia politica din regiune, pe care o stim cu totii, legata de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei, de toata aceasta stare de instabilitate si de incalcare a unei ordini pe care toti o credeam stabilita in ultimii zeci de ani, toate acestea duc de fapt la cea mai mare provocare, si anume securitatea energetica.

Evident ca Romania investeste mai mult in industria de aparare, evident ca decizia NATO este binevenita, dar eu cred in continuare ca batalia adevarata cu Federatia Rusa nu va fi cu arme conventionale, ci cu energie“, a afirmat prim-ministrul, la Palatul Parlamentului, potrivit Ziare.com.

El a facut declaratia la seminarul “Promovarea Parteneriatului Strategic Economic si Comercial”, destinat evaluarii impactului modificarilor legislative, organizat de Ambasada Statelor Unite, AmCham si AMRO in parteneriat cu Guvernul Romaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.