Ponta i-a propus lui Băsescu o întâlnire pe tema FMI-buget, la care să participe Isărescu şi Chiţoiu

victor ponta traian basescuPremierul Victor Ponta i-a propus preşedintelui Traian Băsescu o întrevedere pe tema memorandumului cu FMI şi a proiectului de buget pe 2014, la care să participe atât guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cât şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

“Stimate Domnule Preşedinte, Având în vedere efectele negative ale suspendării de facto a acordului României cu instituţiile financiare internaţionale şi repercusiunile posibile ale neadoptării Bugetului de stat şi a Bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2014, vă rog să fiţi de acord să avem o întâlnire pe această temă în vederea identificării soluţiilor de deblocare a acestei situaţii. Vă propun ca la această întâlnire să participe şi domnii Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru şi ministru al finanţelor şi Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget. Vă rog să binevoiţi a stabili o dată pentru realizarea acestei întâlniri. Cu deosebită consideraţie, Victor Ponta, Prim Ministru”, se arată în solicitarea transmisă de premierul Ponta către preşedintele Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte, la ora 17.00, cu premierul Victor Ponta, cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, cu vicepremierul Daniel Chiţoiu şi cu ministrul delegat pentru Buget Liviu Voinea, precizează Administraţia Prezidenţială.

Președinția a confirmat, într-un întâlnirea de la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Victor Ponta, cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, cu viceprim-ministrul, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, şi cu ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Sursa: Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.