Ponta îi cere lui Teodorovici să includă sportul la priorităţi pe fonduri UE

pontaSportul va fi una dintre priorităţile incluse în proiectul Acordului de Parteneriat privind utilizarea fondurilor UE în perioada 2014-2020, deoarece cheltuielile pentru construcţia unui stadion sau a unei săli de sport pot ajuta mai mult decât cele din alte zone, potrivit premierului Victor Ponta.

În cadrul şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul i-a cerut ministrului de resort, Eugen Teodorovici, să pună în dezbatere publică proiectul Acordului de Parteneriat, dar şi să introducă sportul printre priorităţile de finanţare, informeaza Adevarul.ro.

„Domnul ministru Teodorovici, trebuie să puneţi (proiectul AP-n.r.) pe site, luni, să primiţi toate observaţiile, lăsăm până la sfârşitul lunii. O menţiune specială, o fac public, să puneţi acolo şi sportul, la priorităţi care trebuie finanţate, că l-aţi uitat pe sport – toţi zicem că-l susţinem – dar cred că putem să construim un stadion, o sală de sport, ne ajută mai mult decât multe alte zone unde cheltuim bani. La propunerea doamnei Tocală (secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală-n.r.) şi la insistenţa mea, vă rog să daţi posibilitatea finanţării din fonduri europene unor proiecte de acest gen“, a spus Ponta.

Proiectul Acordului de Parteneriat va fi transmis Comisiei Europene până la sfârşitul acestei luni, a anunţat ieri Teodorovici.

Cele mai mari sume programate pe viitorul exerciţiu bugetar sunt programate pentru transporturi (5,7 miliarde de euro), mediu (3 miliarde de euro) şi dezvoltare urbană (2,8 miliarde de euro).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.