Ponta îi va dărui Suveranului Pontif un tricou semnat de Hagi şi o icoană trimisă de Patriarhie

Premierul Victor Ponta, aflat la Roma, îi va dărui Suveranului Pontif, Papa Francisc, un tricou care i-a aparţinut fotbalistului român Gheorghe Hagi, semnat de acesta, precum şi o icoană trimisă cadou de Patriarhul României, Preafericitul Daniel, scrie MEDIAFAX.

Pope FrancisPonta, aflat în vizită în Italia, va fi primit, sâmbătă, de Papa Francisc.

“Sunt foarte onorat de faptul că voi fi primit de către Sanctitatea Sa, Papa. Am un mesaj de prietenie, de cele mai bune gînduri, pe care i-l transmit, în primul rând în numele României, în al doilea rând din partea Patriarhului României, Preafericitul Daniel, cu care am discutat şi care, dealtfel, mi-a şi dat un cadou pe care, mâine, îl voi prezenta Sanctităţii Sale”, a spus Ponta, vineri seara.

Prim-ministrul a menţionat că darul trimis de Patriarhul României Suveranului Pontif este o icoană.

Totodată, Ponta a adăugat cã îi va face un cadou şi în numele României, respectiv un tricou care i-a aparţinut fotbalistului român Gheorghe Hagi, semnat de acesta.

Premierul a precizat că i-a venit această idee după ce a văzut că Suvernaul Pontif a primit tot un tricou din partea preşedintelui Braziliei, Dilma Vana Rousseff.

“M-am inspirat din faptul că a primit un cadou de la preşedintele Braziliei, doamna Rousseff, aşa încât, alături de icoana de la Patriarh, o să fie un cadou mai personalizat din punctul de vedere al României”, a spus Ponta.

El a afirmat că îi va mulţumi Papei pentru faptul că reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române pot folosi lăcaşurile de cult pentru slujbele şi evenimentele religioase de care comunitatea românească are nevoie.

Premierul a mai afirmat că îi va garanta Suveranului Pontif că România este o ţară tolerantă, care respectă credincioşii altor religii şi culte religioase, adăugând că toţi credincioşii romano-catolici şi greco-catolici din România se bucură de toate drepturile şi de tot respectul autorităţilor române.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.