Ponta: Nu mai dorim să ni se fixeze o dată pentru aderarea la Schengen. Ce ţine de noi am făcut, ce ţine de ei să facă când doresc

victor pontaMinistrul de Interne, care va merge la reuniunea JAI, are mandat din partea Guvernului să spună tuturor oficialilor europeni că autorităţile de la Bucureşti au îndeplinit tot ce ţine de partea română pentru aderarea la Schengen, iar “ce ţine de dânşii să facă când doresc”, a afirmat premierul Ponta.

Victor Ponta a explicat că România nu mai aşteaptă de la Consiliul JAI stabilirea unei date exacte pentru intrarea în spaţiul Schengen, în condiţiile în care această dată a fost amânată de mai multe ori în ultimii ani.

Aveţi mandat din partea Guvernului să spuneţi tuturor colegilor noştri europeni că suntem perfect pregătiţi pentru Schengen, că ce ţine de noi s-a făcut şi ce ţine de dânşii să facă când doresc. Nu mai dorim o dată, ca de fiecare dată să ni se spună «nu acum, data viitoare». Când termină toate alegerile lor naţionale, toate problemele, atunci noi suntem pregătiţi şi intrăm în Schengen”, a declarat premierul în şedinţa de Guvern.

Sursa: RomaniaLibera.ro
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.