Ponta se întâlneşte, la ora 15.30, cu delegaţia FMI, a Comisiei Europene şi Băncii Mondiale

ponta FMI CE BMPremierul Victor Ponta se întâlneşte, ora 15.30, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii delegaţiei comune a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, potrivit unui comunicat remis presei.

Întâlnirea are loc după ce preşedintele Traian Băsescu a primit duminică, la Palatul Cotroceni, delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, CE şi Banca Mondială. Șeful statului a reiterat cu această ocazie că nu susţine introducerea unei accize suplimentare pentru benzină şi motorină, deoarece nu o consideră necesară.

În cadrul întrevederii președintele Traian Băsescu s-a arătat nemulțumit că stocul arieratelor societăților de stat nu a scăzut conform înțelegerii dintre Guvernului României și instituțiile financiare internaționale, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale

În plus, şeful statului s-a arătat nemulţumit şi pentru că nu este luată în calcul o reducere suficientă a deficitului structural, ceea ce poate duce la măsuri fiscale suplimentare.

Președintele Traian Băsescu a ținut să sublineze din nou că nu susține introducerea unei accize suplimentare pentru benzină și motorină deoarece nu o consideră necesară, cheltuielile bugetare putând fi acoperite fără aplicarea acestei accize, se mai arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.