Ponta: Ştiu un singur lucru despre raportul MCV, că fiecare va citi din el ce îi place

victor ponta govPremierul Victor Ponta a vorbit, luni seara, în cadrul unei emisiuni B1, despre independenţa justiţiei şi despre alegerile europarlamentare din luna mai.

Principalele declaraţii ale premierului, potrivit Adevarul.ro:

Despre raportul MCV:

Puteţi să întrebaţi şefii instituţiilor dacă a existat vreo sincopă de colaborare.Eu ştiu cum arată raportul MCV, normal. CE a procedat normal, corect, au trimis către Ministerul Justiţiei o primă formă. Eu ştiu un singur lucru despre raport, că fiecare va citi din el ce îi place.

 Îmi doresc ca noul Parlament European să considere că nu suntem 26 plus doi, ci 28 care trebuie să respectăm aceleaşi reguli.

Cea mai mare prostie pe care o putem face – şi am făcut-o – este să ne dăm cu Schengenul în cap.Când e vorba de Schengen, trebuie să fim toţi uniţi, pentru că merităm.

Aici am văzut o schimbare de poziţie. Părerea mea este că până la alegerile pentru PE nu o să intrăm. E o temă, la PE ce teme credeţi că vor avea în unele ţări? Să nu vină românii. Unul dintre cele mai importante lucruri este că s-au ridicat restricţiile la piaţa muncii. Faptul că românii se pot angaja şi nu mai sunt discriminaţi e cel mai important lucru.

Despre alegerile europarlamentare: 
Aş vrea să plătim cu toţii taxe zero. Ai luxul de a fi populist când te doare în cot de România.Acest lux îl are Băsescu. Nu îmi pierd speranţa că raţiunea va învinge.
Obiectivul PSD la europarlamentare este 35%. Avem o colaborare bună cu UNPR, cu PC, putem avea acelaşi obiective. Şi acum un reprezentant al PC a fost la noi în grup. Noi ne propunem 35%, din câte ştiu şi PNL îşi propune 30%. Dacă luăm 60% înseamnă că am avut ori o strategie bună, ori adversari slabi.
Nu voi candida la prezidenţiale în 2014. Candidatul PSD va fi candidatul USL.

One Response to Ponta: Ştiu un singur lucru despre raportul MCV, că fiecare va citi din el ce îi place

  1. Pingback: Europarlamentarul Luhan: “Ponta are nevoie de ochelari europeni pentru a citi corect raportul MCV” | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.