Popularitatea lui Emmanuel Macron, în creștere cu patru puncte procentuale în ultima lună

Nivelul de popularitate al președintelui francez Emmanuel Macron a crescut cu patru puncte procentuale în ultima lună, potrivit unui sondaj de opinie realizat de institutul independent IFOP, publicat duminică de către publicația franceză Journal Du Dimanche, informează Politico Europe.

FOTO: Emmanuel Macron/ Facebook

După o scădere a popularității sale în timpul verii și fluctuații la începutul toamnei, acum 46% dintre francezi spun că sunt mulțumiți de eforturile pe care le depune liderul de la Palatul Elysee.

Recentele procente câștigate provin în mare parte din rândul simpatizanților mișcării de stânga a lui Jean-Luc Mejenchon, Franța nesupusă, care nu a reușit să obțină suficient sprijin pentru a bloca reforma emblematică a muncii a lui Macron, la începutul toamnei.

De o creștere a ratei popularității se bucură și premierul francez, Edouard Philippe, câștigând două procente, ajungând la un nivel record de popularitate de 49%.

În pofida acestui fapt, un alt sondaj, organziat de institutul BVA, publicat joi, arată că 57% dintre francezi sunt nemulțumiți de activitatea lui Emmanuel Macron, cele mai multe opinii negative înregistrându-se în rândul tinerilor și celor săraci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.