Popularitatea lui Francois Hollande a atins minimul istoric

francois hollande  elysee.frPopularitatea preşedintelui Franţei, François Hollande, continuă să înregistreze valori minime istorice şi a ajuns la 16%, potrivit unui sondaj de opinie publicat astăzi de versiunea franceză a publicaţiei Huffington Post şi “iTéle” şi realizat de institutul YouGov, informează EVZ.ro.

Sondajul de opinie a fost realizat prin Internet între 6 şi 10 februarie, adică înainte ca şeful statului francez să efectueze vizita oficială în SUA pentru a se întâlni cu preşedintele Barack Obama.

Potrivit aceluiaşi studiu, principalul motiv de îngrijorare pentru francezi este şomajul, care îi preocupă pe 31% dintre subiecţi, urmat de impozite (18%) şi datoria şi finanţele publice (10%).

Referitor la alegerile municipale, care vor avea loc în Franţa în zilele de 23 şi 30 martie, 63% dintre subiecţi afirmă că îşi vor stabili opţiunea în funcţie de “provocările politicii locale”, iar 22% vor ţine cont de politica naţională.

Săptămâna aceasta, un sondaj de opinie realizat de TNS Sofres a arătat că Frontul Naţional (FN) a atins cel mai înalt nivel al său de popularitate, în condiţiile în care 34% dintre francezi spun că sprijină ideile partidului de extremă dreaptă, amintește Agerpres.

De când Marine Le Pen a preluat conducerea formaţiunii, înlocuindu-l pe tatăl său, Jean-Marie Le Pen, în 2011, adeziunea populaţiei a crescut necontenit: 22% în momentul respectiv, 31% în 2012, 32% în 2013 şi 34% în prezent, aminteşte sursa citată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.