Popularitatea lui Vladimir Putin atinge un nou record în august

rp_Putin_03-1024x816.jpgPopularitatea preşedintelui rus Vladimir Putin a atins un nou record în august, ajungând la 87 la sută, respectiv cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, potrivit unui sondaj publicat joi de centrul independent Levada, citat de Mediafax.

Astfel, 87 la sută dintre ruşii intervievaţi susţin acţiunile preşedintelui, ceea ce înseamnă o creştere de 22 de puncte procentuale faţă de ianuarie. Numărul persoanelor nemulţumite de acţiunile lui Vladimir Putin a scăzut la 13 la sută în august.

Acesta este cel mai ridicat nivel de la războiul ruso-georgian din 2008, când popularitatea lui Putin ajunsese la 88 la sută.

Şi popularitatea premierului Dmitri Medvedev a crescut, fiind de 71 la sută în august faţă de 48 la sută în ianuarie.

În plus, 66 la sută dintre persoanele intervievate apreciază că ţara se îndreaptă în direcţia bună (faţă de 43 la sută în ianuarie) şi 19 la sută au o opinie contrară (faţă de 41 la sută în ianuarie).

Studiul centrului Levada a fost realizat în perioada 1-4 august pe un eşantion format din 1.600 de persoane reprezentative pentru populaţie.

Sondajele recente au arătat că ruşii nu se tem de sancţiunile votate împotriva ţării lor. 

Un sondaj realizat la sfârşitul lui iulie de institutul apropiat puterii VTsIOM asigura că ruşii sunt mai fericiţi ca oricând, indicele de mulţumire a populaţiei atingând un nivel istoric în iulie (79 de puncte).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.