Poziție sfidătoare a Phenianului la adresa lui Donald Trump după ce acesta a amenințat Coreea de Nord că o va “distruge în întregime”: Câinii latră, caravana trece

Ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, a catalogat discursul președintelui Statelor Unite la ONU drept “un lătrat de câine”, informează Gândul.info.

Sursa foto: millitary.com

Este o zicală care spune „câinii latră, caravana trece”. Dacă Trump credea că ne surprinde cu lătratul unui câine atunci este clar că visează“, a spus Ri Yong Ho la New York.

Poziția adoptată de către șeful diplomației nord-coreene constituie prima reacție oficială a Phenianului după ce Donald Trump a atacat dur marţi, la ONU, Coreea de Nord, spunând că este ”un regim vicios”, ameninţând că va ”distruge în întregime” această ţară în cazul unui atac asupra SUA.

Liderul de la Casa Albă a îndemnat comunitatea internaţională să coopereze la izolarea Coreei de Nord, până când aceasta va înceta comportamentul ostil.

Președintele SUA le-a mulțumit Chinei și Rusiei că s-au alăturat celorlalți membri ai Consiliului de Securitate al ONU pentru a impune noi sancțiuni economice la adresa regimului de la Phenian.

”În cadrul Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite au fost votate de două ori, unanim, rezoluții dure împotriva Coreei de Nord și doresc să le mulțumesc Rusiei și Chinei că s-au alăturat votului de a impune sancțiuni, împreună cu ceilalți membri. Vă mulțumesc tuturor celor implicați. Dar trebuie să facem mult mai mult de atât”, a declarat președintele SUA.

O poziție diferită a adoptat cancelarul german Angela Merkel, care a făcut apel la instrumentele diplomatice pentru soluționarea problemei nord-coreeane. “Sunt împotriva unor astfel de amenințări”, a declarat Merkel când a fost întrebată de jurnaliști despre remarcile lui Donald Trump din cadrul Adunării Generale a ONU.

“Considerăm că orice soluție militară este total nepotrivită și insistăm asupra unei soluții diplomatice”, a mai precizat cancelarul Germaniei.

Vineri, Coreea de Nord a realizat un nou test balistic, proiectil care ar fi parcurs aproxiamtiv 3.700 de kilometri deasupra Japoniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.