PPE salută discursul lui Juncker. Joseph Daul: Este datoria noastră să aducem UE mai aproape de cetățeni

Președintele Partidului Popular European (PPE) Joseph Daul a salutat discursul privind starea Uniunii susținut miercuri de președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker în plenul reunit de la Strasbourg.

„Jean-Claude Juncker a plasat poporul european în centrul viziunii sale privind viitorul Europei. Grupul PPE nu putea fi mai de acord cu acest aspect”, a transmis Daul. ”Nu există o Uniune Europeană fără poporul său. Este timpul să eliminăm imaginea Bruxellesului ca un turn de fildeș. Trebuie să abordăm mai întâi principalele preocupări ale cetățenilor noștri și să luăm măsurile necesare pentru a intra în  dialog direct cu ei”.

Daul a reluat ideea susținută de Juncker potrivit căreia nu există o Uniune Europeană fără cetățeni europeni, cu toții egali.

”Îl susținem pe deplin pe Jean-Claude Juncker în eliminarea standardelor duble și a discrepanțelor”, a transmis liderul PPE.

”Uniunea Europeană trebuie să fie mai responsabilă și mai deschisă către cetățenii săi. Este datoria noastră, ca partid politic european să aducem UE mai aproape de cetățeni și să le explicăm beneficiile”, a subliniat Daul.

Urmăriți și: VIDEO&TEXT | SOTEU 2017: Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și-a prezentat viziunea privind viitorul Europei

„Într-o uniune a egalității, nu putem avea cetățeni de clasa a doua. Trebuie să ne asigurăm că toate prevederile UE privind mobilitatea lucrătorilor sunt aplicate”, a declarat miercuri Jean-Cleaude Juncker, în cadrul discursului privind starea Uniunii Europene

”Nu putem avea nici consumatori de clasa a doua. Slovacii nu au meritat mai puțin pește în produsele cu pește și nici cehii, mai puțină cacao în ciocolată.”, a punctat Juncker, vorbind pe tema standardelor duble privind alimentele în spaţiul Uniunii Europene.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.