Predoiu, atac la liderii USL pe tema Justitiei

catalin predoiuPrim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a susținut, marți, că declarațiile premierului Victor Ponta referitoare la condamnarea lui Adrian Năstase subminează încrederea în justiție și că trebuie să se abțină să pună presiuni asupra magistraților.

”Încep prin a sancţiona declaraţiile Premierului Ponta legate de decizia justiţiei în cazul Adrian Năstase. Repet, mă refer la declaraţiile Premierului, nu la cazul în sine. Declaraţiile Premierului Ponta şi ale altor politicieni USL demonstrează că încă nu se pot adapta realităţiidintr-o ţară membră a Uniunii Europene.

În Uniunea Europeană justiţia este independentă şi condamnă sau achită pe bază de probe, nu pe bază de identitate politică. Cazuri celebre similare în Croaţia, Franţa, Italia sau Germania arată că nu te poţi sustrage Justiţiei în democraţie.

Cer Premierului Ponta să nu mai politizeze actul justiţiei prin declaraţii care induc poporului lipsa de respect faţă de Justiţie, prin declaraţii nefondate. Cer Premierului să reziste presiunilor din propriul partid.

Dacă este sincer când spune că vrea dreptate, Premierul trebuie să demonstreze încredere în Justiţie, chiar dacă verdictele acesteia nu-i convin personal sau colegilor de partid. Trebuie să acceptăm deciziile Justiţiei, chiar şi atunci cînd nu ne convin. Trebuie să ne abţinem de la atacuri contra magistraţilor.

Declaraţiile Premierului demonstrează din nou mentalitatea că politicul este deasupra legiiNimeni nu este deasupra legii, nici măcar Premierii.” a susținut Predoiu.

Mai multe declarații aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.