Predoiu, despre modificarea Codului Penal: Pentru câţiva oameni certaţi cu legea, noi nu putem sacrifica o ţară

catalin predoiuPrim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu  consideră iniţiativa parlamentarilor de a modifica Codul Penal şi legea amnistiei şi graţierii unor infractori drept un atac la democraţie.

Predoiu susține că încercările parlamentarilor de a se sustrage de sub incidenţa legii vor genera reacții din partea Europei, potrivit unui comunicat remis redacției.

„Vreau să explic cetăţenilor ce consecinţe au pentru ei ceea ce face acum majoritatea USL şi Guvernul Victor Ponta. Semnalul pe care ei îl trimit lumii este acela de hoţie, de pregătire a terenului pentru hoţii şi mai mari. Aceşti oameni abrogă legi şi le modifică pentru a le fi uşor să fure. Si trebuie s-o spunem răspicat. Nu mai putem aştepta. Această conduită va însemna o reacţie din partea Europei, din partea democraţiilor civilizate, din partea celor care ne-au ajutat în toţi aceşti ani, nu numai să ne facem legi mai drepte, ci să şi avem ajutor financiar“, a mai spus Predoiu.

„Nnoi vom face toate mişcările politice posibile şi dacă e nevoie şi de stradă, mergem şi în stradă ca să arătăm oamenilor că democraţia începe să fie în mare pericol în România. Nu vrem să ajungem ca în Ucraina, sa protestăm în faţa Parlamentului. Totuşi România este stat membru al Uniunii Europene şi nu se poate ca la ceas de noapte, la 12 noaptea, când toată lumea doarme, să se modifice codul penal ca să scape câţiva oameni certaţi cu legea. Pentru câţiva oameni certaţi cu legea, noi nu putem sacrifica o ţară“, a declarat Predoiu.

„Nu o să mai putem să atragem fonduri europene, nici măcar câte am reuşit până azi. N-o să mai avem investiţii străine şi prin asta nu o să mai avem locuri de muncă. Şi trebuie să ştie fiecare român că pâinea de pe masă este afectată de aceşti indivizi impostori care se află în Parlamentul României şi care la ceas de seară precum tâlharii au modificat legi fundamentale pentru această ţară ca să-şi scape pielea“ susține fostul ministru.

Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.