Premieră la Bursa din New York. Pentru prima dată în cei peste 200 de ani de funcționare, NYSE va avea la conducere o femeie

Bursa de Valori New York a numit pentru prima dată, în cei peste 200 de ani de la înființare, prima femeie la conducere. Stacey Cunningham, care actualmente deține funcția de Chief Operations Officer la NYSE ( Bursa de Valori New York), va deveni vineri cel de-al 67-lea președinte, informează Deutsche Welle.

Foto: Wikipedia

Stacey Cunningham va demisiona din funcția pe care o deține actualmente pentru a prelua portofoliul de președinte al Bursei de Valori din New York, intr-un context extrem de tulbure pentru piețele financiare.

Astfel, după ce Stacey Cunningham va prelua frâiele NYSE, aceasta va deveni a doua femeie aflată la conducerea unei burse importante; Nasdaq Inc.a numit-o pe Adena Friedman ca CEO anul trecut.

Cunningham, în vârstă de 43 de ani, și-a început cariera în anul 1994, printr-un internship la NYSE, declarând pentru The Wall Street Journa că ”am iubit acest loc încă de la intrare” iar acum sunt ”încântată că îl voi conduce”.

Aceasta îl va succeda pe Thomas Farley, care s-a alăturat NYSE în noiembrie 2013 și care și-a dat demisia pentru a conduce o nouă companie de achiziții speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.