Premierul Benjamin Netanyahu: Israel a lansat cel mai puternic atac împotriva Hamas din 2014

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că armata israeliană a lansat cel mai mare atac asupra grupării Hamas din Fâșia Gaza, acesta fiind cel mai puternic de la războiul din 2014, notează Digi 24.

FOTO: Munich Security Conference

Operaţiunea este un răspuns la zecile de rachele lansate sâmbătă asupra Israelului. Una dintre ele a căzut peste o casă și a rănit trei civili. De cealaltă parte a graniţei, doi adolescenţi au fost ucişi şi alţi 12 palestinieni au fost răniţi. Între timp, Hamas a anunţat că a încheiat un armistiţiu care pune capăt schimbului intens de focuri.

Raidurile au loc după o intensificare a criticilor la adresa premierului Benjamin Netanyahu că nu a reuşit să împiedice noile tactici ale palestinienilor: zmeiele şi baloanele incendiare trimise din Gaza peste graniţă pentru a da foc câmpurilor din sudul Israelului.

După consultări cu ministrul Apărării, şeful Statului Major şi oficiali de vârf din Apărare am decis asupra unei acţiuni puternice împotriva terorismului promovat de Hamas. Forţele armate israeliene au dat cea mai puternică lovitură grupării Hamas de la războiul din Gaza din 2014. Dacă va fi nevoie vom spori intensitatea atacurilor”, afirmă Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

De câteva luni violenţele s-au intensificat în regiune, odată cu demonstraţiile de masă ale palestinienilor din Gaza care cer sfârşitul blocadei impuse asupra Fâşiei şi dreptul de a se întoarce pe pământurile care acum sunt în Israel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.