Connect with us

U.E.

Premierul britanic Boris Johnson, despre liderul străin pe care îl admiră cel mai mult: UE-27, pe toți liderii statelor UE-27

Published

on

© The Labour Party captura video/ Facebook

Boris Johnson, liderul Partidului Conservator din Marea Britanie a fost întrebat care este liderul străin pe care îl admiră cel mai mult, anunță Politico Europe.

”UE-27, toți liderii, deoarece mi-au oferit un acord fantastic care ne permite să ieșim din UE”, a declarat premierul Boris Johnson în prima dezbatere cu liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, din cadrul alegerilor parlamentare anticipate, programate pentru 12 decembrie.

La rândul său, Jeremy Corbyn a spus că îl admiră cel mai mult pe Antonio Guterres, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite.

Subiectul referitor la Brexit afost unul dintre principalele subiecte ale dezbaterii televizate dintre cei doi lideri politici, potrivit AFP și Reuters, citat de Agerpres.

”Să punem capăt amânărilor şi întârzierile, impasului şi divizării”, a îndemnat şeful guvernului conservator, care a preluat puterea la sfârşitul lunii iulie, fluturând de mai multe ori promisiunea sa de campanie de ”realizare a Brexit-ului” la trei ani şi jumătate după referendumul din iunie 2016, când 52% din britanici au votat în favoarea ieşirii din UE.

Boris Johnson speră că va obține majoritatea în Parlament care să ofere votul de încredere acordului de ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană.

De asemenea, șeful executivului de la Londra s-a angajat că va scoate Regatul Unit din UE până la finalul lunii ianuarie 2020, noul termen stabilit de șefii de stat sau de guvern la finalul lunii octombrie, și că va abține un nou acord comercial cu Bruxelles-ul până la finalul perioadei de tranziție, care va dura până în decembrie 2020, fără a mai fi nevoit, în acest caz să solicite o prelungire a acesteia.

”Nu o vei face în câteva luni şi ştii foarte bine acest lucru”, l-a atacat Corbyn. El a afirmat că va fi probabil nevoie de ”şapte ani de negocieri pentru a încheia un acord comercial”, mult mai mult decât perioada tranziţie prevăzută.

Jeremy Corbyn l-a acuzat pe contracandidatul său Boris Johnson, cu documente, că a organizat întrevederi secrete cu Statele Unte pentru a deschide parțial accesul companiilor farmaceutice americane la serviciul de sănătate NHS, un subiect sensibil pentru britanici. ”O invenţie absolut”, s-a apărat vehement Boris Johnson.

Publicul, care a asistat la dezbaterea televizată care a durat o oră, au făcut haz de ambii candidați.

În această campanie marcată de o explozie de promisiuni costisitoare, conservatorii sunt în acest moment în fruntea sondajelor, cu 42% din intenţiile de vot, înaintea Partidului Laburist (30%), conform unui sondaj YouGov realizat pentru The Times şi dat publicităţii marţi după-amiază.

În pofida acestui avans destul de clar, analiştii susţin că rezultatul alegerilor rămâne imprevizibil.

Un sondaj realizat de YouGov imediat după dezbaterea televizată arată că cei doi sunt umăr la umăr, Boris Johnson cu 51% şi Jeremy Corbyn cu 49%.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PARLAMENTUL EUROPEAN

Parlamentul European, la inițiativa grupului PPE, se pregătește să înființeze o nouă comisie de specialitate destintă luptei împotriva cancerului

Published

on

© https://eucanbeatcancer.eu/

Strategia europeană pentru combaterea cancerului se va putea consolida cu ajutorul unei comisii speciale pe care Parlamentul European se pregătește să o înființeze, a anunțat luni Grupul Popularilor Europeni.

Președintele celei mai mari familii politice din Parlamentul European, Manfred Weber, a declarat că Grupul PPE a fost cel care a militat pentru o comisie specială în Parlamentul European, care să  ghideze și să promoveze un plan european împotriva cancerului.

Manfred Weber, vicepreședintele Parlamentului European, Ewa Kopacz, și purtătorul de cuvânt al sănătății publice, Peter Liese, salută decizia Parlamentului European de a crea o comisie specială, dedicată luptei împotriva cancerului.

Vicepreședintele Parlamentului European, Ewa Kopacz a declarat: „Împreună putem crea un plan european pentru combaterea cancerului, o strategie europeană pentru prevenirea oncologică și o strategie europeană pentru depistarea timpurie. Cu această comisie specială, dorim să oferim un nou impuls la cercetarea oncologică și sunt mândră că sunt printre inițiatorii săi. “

“În cadrul comisiei speciale putem să punem la dispoziție expertiza din fiecare comisie relevantă a Parlamentului European, să consultăm experți și, mai ales, pacienți. Vrem să arătăm oamenilor o valoare adăugată europeană în prevenirea cancerului”, a concluzionat Peter Liese.

Înființarea acestei comisii face parte dintr-o campanie mai amplă a Grupului PPE pentru mobilizarea tuturor  resurselor posibile din Europa în lupta împotriva cancerului.

Totodată, Grupul PPE a inițiat o campanie de informare și conștientizare privind cancerul, boala care provoacă unul dintre patru decese în Europa.

EUCanBeatCancer este campania prin care grupul PPE cere o mai bună cooperare între centrele de cercetare din Europa, mai mulți bani pentru cercetarea privind depistarea cancerului, dar și o îngrijire echitabilă și accesibilă în toată Europa pentru cetățeni.

Citiți și:#EUCanBeatCancer: Grupul PPE din Parlamentul European lansează campania europeană de informare și conștientizare privind cancerul

© EPP/ Facebook

Continue Reading

U.E.

Donald Tusk va prezenta o evaluare a raportului cu privire la partidul Fidesz al premierului Ungariei, Viktor Orban, la viitoarea Adunare Politică a PPE

Published

on

© European Council

Donald Tusk, actualmente președinte al Partidului Popularilor Europeni, anunță că la viitoarea Adunare politică a PPE va prezenta evaluarea raportului privind statutul partidului de guvernare din Ungaria, Fidesz, condus de Viktor Orban. 

Într-un mesaj postat pe Twitter, Donald Tusk a menționat că a avut loc o consultare la nivelul Comitetului de Evaluare, comitet format din Herman Van Rompuy, Wolfgang Schüssel și Hans-Gert Pöttering, cu privire la Fidesz. 

 

Potrivit site-ului PPE, următoarea Adunare politică a PPE va avea loc la Bruxelles în perioada 3-4 din luna februarie. 

Popularii Europeni au decis la 20 martie 2018 cu largă majoritate suspendarea calității de membru al PPE a partidului Fidesz, după mai multe apeluri ca partidul condus de premierul ungar Viktor Orban să fie supus unor măsuri disciplinare pentru încălcarea principiilor statului de drept.

Totodată, deputații din Fidesz ai premierului ungar Viktor Orbán rămân în grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, în ciuda faptului că au fost suspendați din partidul pan-european în sine, a declarat un membru senior al grupului pentru Politico.eu.

Viktor Orban a declarat săptămâna trecută că Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, a fost “la un pas” de a părăsi joi Partidul Popular European (PPE).

Citiți și: Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, a fost “la un pas” de a părăsi PPE. Viktor Orban: Majoritatea acestei familii politice din PE “ne-a trădat”

Viktor Orban a făcut această mențiune în contextul în care Parlamentul European a votat o rezoluție în plenul de la Strasbourg, prin care deputații europeni au subliniat că situația statului de drept din Polonia și din Ungaria s-a deterioriat, cerând în același timp crearea unui mecanism permanent pentru democrație, statul de drept și drepturile fundamentale.

Continue Reading

Corina Crețu

Eurodeputatul Corina Crețu va patrona în Estonia un proiect de comunicare pentru tineri: ”Scopul principal este de construi un canal de comunicare între reprezentanții politici și participanți”

Published

on

© Corina Cretu/ Facebook

Eurodeputatul Corina Crețu va patrona în perioada 18-26 ianuarie, în Estonia, proiectul “Letz’ discuss”. În candrul evenimentului vor fi prezenți tineri din diferite state membre și vor lua parte la un dialog strucuturat.

Fostul comisar european se declară convinsă că, participând în acest proiect, tinerii vor deprinde abilitățile care le vor permite să comunice eficient prioritățile lor – inclusiv cei pentru care exprimarea propriei opinii reprezintă, încă, o provocare.

Corina Crețu definește tânăra generație drept ”forța motrice în dezvoltarea oricărei societăți”. 

”Scopul principal al acestei întâlniri este acela de construi un canal de comunicare între reprezentanții politici și tinerii participanți la acest seminar, influențând astfel procesul de elaborare a politicilor și făcând vocea tinerilor auzită, în special a celor defavorizați, precum și reprezentarea nevoilor acestora”, mai menționează aceasta în mesajul postat pe pagina de Facebook.

Mai multe informații despre proiectele KA3 Erasmus+,  aici.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending