Premierul britanic, Theresa May, alături de omologul spaniol: Marea Britanie nu va recunoaște independența Cataloniei

Premierul britanic Theresa May, i-a spus omologului său spaniol, Mariano Rajoy, că referendumul catalan este neconstituțional și că Marea Britanie nu va recunoaște independența Cataloniei, informează Politico Europe.

“Orice declarație unilaterală a Cataloniei va fi în neconcordanță cu statul de drept”, a precizat May în cadrul unei convorbiri telefonice cu Mariano Rajoy, potrivit unui comunicat al Downing Street.

Prim-ministrul spaniol i-a transmis președintelui catalan Carles Puigdemont o scrisoare prin care îi preciza că are timp până joi să clarifice dacă a declarat sau nu independența ca urmare a rezultatelor referendumului care a avut loc la 1 octombrie.

Cei doi șefi de guvern au mai discutat și despre progresele din cadrul negocierilor referitoare la Brexit, în ajunul summitului UE care va avea loc joi și vineri, conform Downing Street.

Theresa May și-a exprimat “condoleanțele față de pierderile de vieți omenești și daunele cauzate de incendiile de pădure din nordul Spaniei”. Spania și Portugalia au fost lovite de incendii masive de vegetație în urma cărora 39 de persoane au decedat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.