CHINA
Premierul Chinei va efectua, în noiembrie, o vizită în România
Published
11 years agoon
Primul ministru al Republicii Populare Chineze, Li Keqiang (foto), va efectua în cursul lunii următoare o vizită în România, a declarat, luni, la Râmnicu Vâlcea, ambasadorul RP Chineze la Bucureşti, Huo Yuzhen, potrivit Agerpres.
“Domnul prim ministru Victor Ponta a contribuit foarte mult la întărirea relaţiilor dintre cele două ţări, putem spune că avem o colaborare foarte bună între Republica Populară Chineză şi România. Fac un anunţ în premieră aici la Vâlcea, faptul că în cursul lunii următoare premierul ţării noastre va efectua o vizită la Bucureşti. Relaţiile politice şi economice vor fi astfel întârite. De altfel între China şi România au existat dintotdeauna relaţii foarte bune, mulţi elevi şi studenţi chinezi au învăţat aici. Acum avem trei institute Confucius şi urmează să îl deschidem pe cel de al patrulea”, a declarat Huo Yuzhen, potrivit traducerii oficiale.
Premierul Victor Ponta a efectuat în luna iulie o vizită la Beijing, unde a avut întâlniri cu omologul chinez, Li Keqiang, precum şi cu preşedintele Xi Jinping.
Sursa: Agerpres.ro
Foto: wikipedia
You may like
Avem nevoie de o Germanie puternică care, împreună cu Franța, se gândește la o Europă care investește, protejează și se gândește la viitorul său industrial, subliniază un ministru francez
David Lammy propune o epocă a politicii externe britanice bazată pe “realism progresiv”: Trebuie să reînvățăm manualul Războiului Rece. Securitatea Europei este pe muchie de cuțit. China nu trebuie să se alieze cu Putin
Așteptând ca Donald Trump să-și preia mandatul de președinte, ministrul chinez de externe afirmă că SUA și China pot ”realiza lucruri măreţe” dacă vor coopera
Casa Albă solicită înființarea unui Grup de lucru care să monitorizeze tentativele de cenzură şi intimidare din partea Chinei
Președintele ales Donald Trump ar trebui să fie ferm față de Rusia dacă dorește să exercite o influență reală asupra Chinei, subliniază Înaltul Reprezentant al UE
SUA, în pericol de a rămâne fără muniție în cazul unui conflict cu China/Jake Sullivan cere creșterea producției de arme
CHINA
Așteptând ca Donald Trump să-și preia mandatul de președinte, ministrul chinez de externe afirmă că SUA și China pot ”realiza lucruri măreţe” dacă vor coopera
Published
4 weeks agoon
December 17, 2024By
Teodora IonMinistrul de externe chinez, Wang Yi, care așteaptă ca noul președinte american Donald Trump să își preia mandatul, a recurs la curtoazie diplomatică, în contextul în care relațiile sino-americane se anunță tensionate sub noul lider de la Casa Albă, informează AFP, citat de Agerpres.
Iniţiative precum dialogul asupra problemelor financiare şi lupta împotriva drogurilor ”demonstrează perfect că atâta timp cât China şi Statele Unite cooperează, putem realiza multe lucruri măreţe”, a declarat ministrul într-o conferinţă la Beijing.
Acesta a amintit că țara sa ”a apărat stabilitatea în ansamblul” relațiilor dintre cele două mari puteri, dar ” se opune ferm agresiunilor ilegale şi nerezonabile ale Statelor Unite, în special amestecului grosolan în chestiuni legate de problemele interne ale Chinei, precum Taiwanul”.
”Trebuie să răspundem cu fermitate şi vigoare, să ne apărăm cu hotărâre propriile drepturi şi interese legitime şi să salvgardăm normele fundamentale ale relaţiilor internaţionale”, a insistat şeful diplomaţiei chineze.
Wang Yi speră că ”noul guvern american va face alegerile corecte, va lucra cu China în aceeaşi direcţie, va elimina perturbările, va depăşi obstacolele şi va depune eforturi pentru a obţine o dezvoltare stabilă, sănătoasă şi de durată a relaţiilor dintre China şi Statele Unite”.
Doar că Donald Trump, în stilul său caracteristic observat în timpul primului său mandat la Casa Albă, a afirmat deja că una dintre primele sale măsuri economice, imediat după învestirea din ianuarie, va fi majorarea taxelor vamale pentru produsele care provin din China, Mexic și Canada.
Mai exact, acesta urmărește să impună o creștere de 10% a taxelor vamale pentru ”toate numeroasele produse care sosesc din China în Statele Unite”.
CHINA
Casa Albă solicită înființarea unui Grup de lucru care să monitorizeze tentativele de cenzură şi intimidare din partea Chinei
Published
1 month agoon
December 13, 2024By
Diana ZaimCasa Albă, prin prețedintele Joe Biden, a solicitat înființarea unui Grup de lucru interguvernamental care să abordeze tentativele de cenzură şi intimidare din partea Chinei, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.
„Prin autoritatea care mi-a fost conferită în calitate de președinte prin Constituție și prin legile Statelor Unite ale Americii, precum și pentru a monitoriza și a aborda efectele oricăror eforturi ale Republicii Populare Chineze, fie direct, fie prin intermediari, de a cenzura sau intimida orice persoană din Statele Unite”, se ordonă înființarea unui Grup de monitorizare și acțiune privind cenzura în China (Grup operativ).
Grupul va fi prezidant de asistentul președintelui pentru afaceri de securitate națională sau de persoana desemnată de acesta, iar vicepreședintele de directorul Consiliului Economic Național sau de persoana desemnată de acesta.
Grupul operativ se reunește cel puțin de două ori pe an pentru a supraveghea elaborarea și executarea strategiei integrate a guvernului federal.
Din acest grup vor face parte şi membri ai Departamentelor de Stat, Trezoreriei, Apărării, Justiţiei, Agriculturii, Comerţului, Educaţiei şi Securităţii Interne, precum şi agenţii CIA şi FBI.
CHINA
În vizită la Beijing, șefa diplomației germane a abordat deschis sprijinul acordat Rusiei de către China în războiul din Ucraina: „Am pledat în favoarea unui proces de pace echitabil”
Published
1 month agoon
December 2, 2024By
Andreea RaduŞefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a abordat deschis luni problema „sprijinului în creştere” al Chinei pentru Rusia în războiul acesteia din Ucraina, în cadrul unei întrevederi luni, la Beijing, cu omologul său chinez Wang Yi, în faţa căruia a pledat pentru ca Beijingul să se angajeze în favoarea unei „păci echitabile” în Ucraina, relatează AFP, preluat de Agerpres.
Baerbock şi-a justificat vizita de o zi la Beijing prin necesitatea de a discuta cu „cei cu care noi nu suntem de acord în multe puncte sau care joacă roluri diferite de ale noastre”.
Războiul din Ucraina a fost, prin urmare, în centrul discuţiilor cu omologul său Wang Yi, a indicat Annalena Baerbock la finalul întrevederilor.
„Am pledat astăzi, aici, la Beijing, în favoarea unui proces de pace echitabil, tocmai pentru că avem perspective şi roluri diferite. Fiecare membru permanent în Consiliul de Securitate are o responsabilitate pentru pacea şi securitatea în lume”, a declarat ministrul de externe german.
„Dronele din fabricile chineze și trupele nord-coreene care atacă pacea în centrul Europei încalcă interesele noastre fundamentale de securitate europeană”, a spus Baerbock.
China susţine că nu a furnizat niciodată arme letale pentru a fi utilizate în Ucraina, dar Beijingul rămâne un aliat politic şi economic de prim-plan al Rusiei şi nu a condamnat niciodată invazia rusă în Ucraina.
Unele ţări membre NATO au calificat China drept un „facilitator decisiv” în războiul dus de Rusia în Ucraina. Uniunea Europeană afirmă că dispune de informaţii despre existenţa unei uzine în China pentru fabricarea de drone care sunt apoi livrate Rusiei, conform unui înalt responsabil al UE, care a făcut această dezvăluire sub rezerva anonimatului.
„Nu numai că preşedintele rus distruge ordinea noastră de pace europeană prin războiul său în Ucraina, dar de acum atrage şi Asia prin intermediul Coreei de Nord. Deci, am discutat cu omologul meu chinez în mod intens despre faptul că acest aspect nu poate fi în interesul Chinei”, a afirmat ministrul german de externe la finalul convorbirilor.
Înaintea acestor afirmaţii, Baerbock a apreciat că „sprijinul în creştere al Chinei pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei are un impact asupra relaţiilor (dintre noi), întrucât afectează interesele fundamentale de securitate ale Germaniei şi ale Europei”, potrivit unui comunicat al diplomaţiei germane.
Prezent într-o primă vizită la Kiev din calitatea de președinte al Consiliului European, Antonio Costa a anunțat că UE pregătește cel de-al 15-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și a promis că UE va face tot posibilul pentru a vedea Ucraina în Uniune ca o națiune europeană liberă.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
Secretarul general NATO cere europenilor să crească bugetele apărării, folosind “o mică parte” din fondurile de pensii și sănătate: Dacă nu, europenii “se pot apuca de cursuri de limbă rusă”
Liderii europeni, convocați de Antonio Costa la o reuniune excepțională UE-NATO-Regatul Unit consacrată apărării europene pe februarie, la Château de Limont
UE prelungește cu încă un an măsurile restrictive împotriva celor care sprijină sau facilitează acțiunile violente ale Hamas și ale Jihadului Islamic Palestinian
Ministrul Alexandru Rafila: Odată cu aplicarea noului Regulament HTA, România își propune să recupereze decalajele în materie de acces la medicamente inovatoare
Românii vor avea nevoie de o autorizație electronică de călătorie pentru deplasarea în Israel. Cum poate fi obținută
Șefa diplomației germane avertizează asupra riscurilor pentru pacea fragilă din Siria, în contextul discuțiilor despre ridicarea sancțiunilor UE
Șase țări din UE solicită Comisiei Europene să reducă plafonul de preț al G7 pentru petrolul rusesc: Este momentul să sporim și mai mult impactul sancțiunilor noastre
Eurodeputatul Dan Motreanu, apel la combaterea minciunilor răspândite de extremiști: Dezvoltarea României, posibilă doar alături de lumea democratică, UE și NATO
Autoritatea pentru Digitalizarea României a finalizat interconectarea Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) cu alte baze de date naţionale, jalon din PNRR
România înregistrează cel mai mare deficit de cont curent din UE în trimestrul al treilea din 2024 (Eurostat)
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Mark Zuckerberg anunță că “va reduce drastic cenzura” pe Facebook și Instagram și va acorda “prioritate libertății de exprimare”, criticând guvernele, presa tradițională și UE
Președintele Austriei se va întâlni cu liderul extremei-drepte pentru a-i încredința formarea unui guvern
Susținători ai Ucrainei au protestat la Bratislava împotriva politicilor pro-ruse ale premierului Fico: Slovacia e Europa
Donald Tusk, la debutul președinției Poloniei la Consiliul UE: “Suntem pregătiți să pornim din nou pe calea europeană a măreției, forței și suveranității”
“Securitate, Europa!”. Președintele Consiliului European consideră că președinția Poloniei la Consiliul UE va dovedi că “patriotismul și integrarea europeană sunt interconectate”
În acordurile imnului UE, Cătălin Predoiu și omologul bulgar au ridicat simbolic ultima barieră de frontieră în primul minut al anului 2025, marcând aderarea deplină a României și a Bulgariei la Schengen
Guvernul adoptă Ordonanța „Trenuleț”, un set de măsuri fiscal-bugetare pentru reducerea deficitului la 7% în 2025 și menținerea accesului României la fondurile europene și din PNRR
Guvernul a depus jurământul. Klaus Iohannis: Oamenii așteaptă să mențineți ferm traiectoria pro-europeană și euro-atlantică din ultimii 35 de ani. Vă rog să acţionaţi aşa
Guvernul “Ciolacu 2” a primit la limită votul de încredere al Parlamentului României. Cabinetul coaliției PSD-PNL-UDMR va depune jurământul la Cotroceni
După 200 de reuniuni de negociere, UE și Elveția au ajuns la un ”acord istoric” de modernizare a cooperării dintre cele două părți
Trending
- COMISIA EUROPEANA6 days ago
Vicepreședintele Comisiei Europene, Stéphane Séjourné, vine în România înainte de lansarea dialogului strategic privind viitorul industriei auto. El va discuta la INCAS și despre concurența neloială a Chinei pe piața dronelor
- ROMÂNIA6 days ago
Oficial: România va fi admisă vineri în programul Visa Waiver, iar românii vor putea călători fără vize în SUA
- U.E.1 week ago
Președintele Austriei se va întâlni cu liderul extremei-drepte pentru a-i încredința formarea unui guvern
- U.E.1 week ago
Susținători ai Ucrainei au protestat la Bratislava împotriva politicilor pro-ruse ale premierului Fico: Slovacia e Europa
- INTERNAȚIONAL6 days ago
Mark Zuckerberg anunță că “va reduce drastic cenzura” pe Facebook și Instagram și va acorda “prioritate libertății de exprimare”, criticând guvernele, presa tradițională și UE