Premierul chinez: O Europa unita, stabila si prospera este in interesul Chinei si al intregii lumi

Li_KeqiangO Europa unita, stabila si prospera este in interesul Chinei si al intregii lumi, iar “un parteneriat puternic China-Europa ne va aduce o mare prosperitate”, afirma premierul chinez Li Keqiang, citat de Telegraph și HotNews.

El adauga ca exista un “imens potential” de crestere a cooperarii intre China si Europa. Reactia vine dupa ce vizita premierului chinez Li Keqiang la Bucuresti, unde va participa la summitul liderilor din China si statele Europei Centrale si de Est, a creat ingrijorare la Bruxelles, fiind vazuta ca o strategie “divide si cucereste”, pentru a pune presiune pe UE in disputele cu Beijing, potrivit Financial Times.

Cel de-al 16-lea summit China-Europa, care a avut loc saptamana aceasta la Beijing, a avut rezultate fructuoase, fiind trasate liniile Agendei Strategice de cooperare China – Uniunea Europeana 2020. Cu aceasta ocazie a fost anuntata lansarea negocierilor in vederea unui acord de investitii UE-China si s-a stabilit ca obiectiv efectuarea de schimburi comerciale China – UE in valoare de 1.000 de miliarde de dolari pana in 2020, subliniaza premierul chinez.

Sursa: HotNews.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.