Premierul de la Chișinău: Prin votarea guvernului, Republica Moldova a făcut un pas înapoi de la marginea prăpastiei

Prin votarea unui guvern majoritar, cu sprijin politic proeuropean, Republica Moldova a făcut un pas înapoi de la marginea prăpastiei și va merge pe drumul corect, a dat asigurări noul premier de la Chișinău, Valeriu Streleț.

Valeriu Streleț gov.mdDeclarațiile șeful guvernului moldovean, învestit în funcție la 30 iulie, cu susținerea unei coaliții majoritare proeuropene, survin după ce secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, aprecia recent că Republica Moldova este un stat pe marginea prăpastiei și riscă să devină următoarea criză de securitate a Europei.

”Republica Moldova a făcut deja un pas înapoi de la marginea prăpastiei. Noi deja am început să recuperăm întârzierile înregistrate în procesul de implementare a Acordului de Asociere cu UE și să corectăm derapajele ținându-ne strict de prevederile programului nostru de guvernare”, a declarat Valeriu Streleț, citat de Deutsche Welle.

Premierul moldovean a recunoscut însă că, în declarațiile secretarului general al Consiliului Europei, există o ”doză de adevăr”, ceea ce, în opinia sa, presupune adoptarea măsurilor necesare pentru schimbarea situației. ”Această declarație ne îngrijorează și suntem hotărâți să tragem concluziile de rigoare și să facem tot posibilul ca oficiali de rang înalt să nu mai facă asemenea declarații”, a afirmat premierul Streleț, citat de agenția IPN.

Într-un articol publicat zilele trecute în New York Times, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, fost premier al Norvegiei, afirma că Republica Moldova este un stat pe marginea prăpastiei și riscă să devină următoarea criză de securitate a Europei, cu potențiale consecințe dincolo de frontierele ei.

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.