Premierul Franței, la un an de la atentate: Terorismul ne va mai lovi, însă avem în noi resursele pentru a rezista şi puterea de a învinge

Europa continuă să se confrunte cu ameninţarea terorismului islamist, însă va învinge în cele din urmă, scrie premierul francez Manuel Valls, într-un articol apărut în mai multe publicaţii europene, la un an după atentatele de la Paris, potrivit Gândul.info.

Foto: http://www.gouvernement.fr

Foto: http://www.gouvernement.fr

“Pe data de 13 noiembrie 2015, terorismul islamist a lovit Franţa, la Saint-Denis şi Paris, într-un mod în care nu am mai fost atacaţi vreodată,” se afirmă în articolul publicat în El Pais, La Repubblica, The Guardian, Le Soir, La Tribune de Genève şi Die Welt.

“Mâine, Franţa, unită în semn de comemorare, va lua o pauză pentru a reflecta (…) Unitatea este un lucru de care acum avem nevoie mai mult decât oricând, pentru că am intrat într-o nouă eră, lăsând în urmă vremurile fără griji din trecut,” mai scrie Valls.

Premierul francez vorbeşte şi despre rolul Europei în plan internaţional, afirmând că “Statele Unite sunt din ce în ce mai puţin implicate în afacerile mondiale. Europa nu se mai poate refugia în spatele aliatului său american şi să fugă de responsabilităţi”.

“La un an de la 13 noiembrie, sunt conştient de temerile şi întrebările cu care se confruntă societăţile noastre. Oameni sunt îngrijoraţi şi le datorăm adevărul. Da, terorismul ne va mai lovi, însă avem în noi resursele pentru a rezista şi puterea de a învinge. Noi, europenii, vom învinge terorismul islamist,” încheie Valls.

Citiți și: Un an de la atentatele din Paris. Sala de concerte Bataclan, inaugurată de Sting

Citiți și: Un an de la atentatele din 13 noiembrie – lumânări la ferestre în memoria victimelor atentatelor din Paris

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.