Connect with us

GENERAL

Premierul luxemburghez, Xavier Bettel, va dezbate viitorul Europei cu europarlamentarii în sesiunea plenară a Parlamentului European. Agenda completă a reuniunii din luna mai

Published

on

Corespondență din Strasbourg. Violeta Dan

Între 28-31 mai eurodeputații se întâlnesc în sesiune plenară la Strasbourg unde urmează să dezbată, să voteze propuneri legislative, dar unde vor dezbate cu premierul Xavier Bettel și cu președintele Comisiei Europene, viitorul Europei. Aceasta, are loc pe 30 mai, va fi cea de-a șasea într-o serie de dezbateri  privitoare la Viitorul ale Europei între șefii de stat și guverne ale UE și deputații europeni, potrivit unui comunicat de presă remis Calea Europeană.

Foto: European Parliament

Următorul lider UE care se va adresa Parlamentului va fi prim-ministrul olandez Mark Rutte, la sesiunea plenară din iunie la Strasbourg.

Bugetul UE post-2020: deputații europeni trebuie să răspundă planurilor Comisiei Europene

Deputații europeni vor dezbate (29 mai) și vor vota (30 mai) cu privire la o rezoluție care să prezinte punctul lor de vedere cu privire la propunerea recentă a Comisiei Europene pentru următorul buget pe termen lung al UE (2021-2027).

Instrumente de protecție comercială mai puternice pentru a proteja locurile de muncă și industria UE – votul final

UE urmărește să lupte mai eficient împotriva dumpingului ecologic și social, grație unui proiect de lege care va fi dezbătut marți și care va fi votată miercuri.

UE ar putea impune tarife mai mari pentru importurile care fac obiectul unui dumping sau subvenționate din țări terțe, în conformitate cu o nouă lege, aprobată în mod informal de deputații europeni și miniștrii UE în decembrie 2017. 

După intrarea în vigoare a acestei legislații,  investigațiile privind cazurile antidumping ar fi mult mai scurte și ar implica sindicatele și ar fi creat un birou de asistență pentru IMM-uri. Dezbaterea va avea loc pe 29 mai, iar votul pe 30 mai.

Restaurarea încrederii în Schengen 
Primul raport anual privind situația Schengen abordează principalele deficiențe în punerea în aplicare a acquis-ului Schengen, progresele înregistrate în rezolvarea acestor deficiențe și pașii viitori.
Deputații europeni condamnă continuarea reintroducerii controalelor la frontierele interne și a construirii barierelor fizice, inclusiv a gardurilor, între statele membre.
Se estimează că costul de neaplicare a schemelor Schengen pentru toate țările pentru doi ani variază între 25 și 50 de miliarde de euro. Dacă toate țările vor reintroduce permanent controalele la frontieră, costul de peste 10 ani ar fi în jur de 100-230 de miliarde de euro. Dezbatere pe 29 mai și vot pe 30 mai.
 
Viitoarea politică agricolă a UE: deputații europeni se angajează să respingă reducerile bugetare și renaționalizarea

Planurile pentru o politică agricolă comunitară post-2020, mai inteligentă, mai simplă, mai durabilă, dar și bine finanțată și cu adevărat comună, vor fi dezbătute luni și votate miercuri.

Viitoarea politică ar trebui să facă fermele europene mai durabile din punct de vedere ecologic, să încurajeze inovarea, cercetarea și practicile agricole inteligente, dar, mai presus de toate, trebuie să le permită să continue furnizarea de alimente sigure cetățenilor UE, spun eurodeputații. În acest scop, aceștia doresc cel puțin menținerea bugetului PAC la nivelul actual. Dezbaterea va avea loc pe 28 mai, iar votul pe 30 mai.

Detașarea lucrătorilor: votul final privind remunerarea egală și condițiile de muncă

Lucrătorii trimise temporar într-o altă țară a UE vor beneficia de egalitate de remunerare pentru o muncă egală în același loc, în baza unor proiecte de norme care urmează să fie aprobate marți.

Normele revizuite, care au fost aprobate în mod informal de către negociatorii Parlamentului European și Consiliului în luna martie, vizează asigurarea unei protecții mai bune pentru lucrătorii detașați și o concurență loială pentru companii.

Durata detașării a fost stabilită la 12 luni, cu o posibilă prelungire de 6 luni. După această limită, lucrătorul ar putea rămâne în statul membru în care sunt detașați, însă toate normele de muncă ale țării gazdă ar începe să se aplice.

Toate regulile de remunerare ale țării gazdă se vor aplica lucrătorilor detașați. Cheltuielile pentru călătorii, bord și cazare ar trebui să fie plătite de angajator și să nu fie deduse din salariile lucrătorilor.

Dezbaterea și votul vor avea loc pe 29 mai.

Președintele Guineei Alpha Condé se adresează Parlamentului European pe 29 mai
 
Alpha Condé le va cere deputaților europeni să consolideze relațiile UE cu Africa, să facă bilanțul anului în calitate de președinte al Uniunii Africane (UA) și să menționeze acordul semnat recent cu privire la zona de liber schimb continentală (ZLEC) și progresele înregistrate Inițiativa privind energia regenerabilă din Africa.
 
Columbia: Președintele Juan Manuel Santos se adresează PE pe 30 mai

Fostul președinte columbian Juan Manuel Santos se va adresa deputaților într-o ședință formală miercuri, la prânz.

Santos va solicita consolidarea relațiilor UE cu America Latină și le va spune deputaților europeni despre punerea în aplicare a procesului de pace în țara sa. Santos este Președinte din 2010. El a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2016 pentru eforturile sale de a ajunge la un acord de pace cu FARC, semnat în noiembrie 2016.

Pașapoartele UE pentru vânzare: deputații europeni doresc mai multă transparență și controale

Programul “vizei de aur” utilizat de unele state membre UE pentru a acorda cetățenie sau drepturi de ședere în schimbul investițiilor,va fi dezbătut în plen miercuri, 30 mai.

Potrivit criticilor, acest program nu sunt doar discriminatorii, fiind disponibile doar pentru cei bogați, dar constituie și o sursă de corupție, deschid ușa la spălarea banilor și evaziunea fiscală și pun în pericol zona Schengen liberă. Unii deputați europeni sunt îngrijorați de faptul că corupția și criminalitatea pot crește din cauza acestor tipuri de scheme și se tem că ar putea fi contrar valorilor UE. 

Deputații europeni vor vota cu privire la îmbunătățirea durabilității pe piețele financiare

Piețele de capital ale UE ar trebui să fie aliniate îndeaproape cu obiectivele durabile și de mediu, deputații europeni urmează să declare într-o rezoluție care urmează să fie dezbătută luni și supusă la vot marți.

Rezoluția solicită direcționarea capitalului către active durabile, care sunt viabile din punct de vedere financiar pentru investitori. Aceasta include inițiative privind stabilirea prețurilor pentru investițiile dăunătoare mediului în funcție de profilul lor de risc pe termen lung, reducerea investițiilor în energii nesustenabile, eliminarea treptată a subvențiilor pentru combustibilii fosili și stabilirea unui mod de clasificare a durabilității pentru a ghida deciziile de investiții. Aceasta este o rezoluție fără caracter legislativ. Dezbaterea va fi pe 28 mai iar votul pe 29.

Autoturisme second-hand: deputații europeni solicită luarea unor măsuri de către UE pentru a preveni fraudarea kilometrajului
Pentru a promova siguranța rutieră și pentru a se asigura că cumpărătorii nu sunt amăgiți, deputații europeni doresc ca Comisia Europeană să propună noi măsuri pentru a asigura că înregistrările contorului de parcurs sunt mai des înregistrate și transmise mai ușor transfrontalier. Ambele măsuri s-au dovedit eficiente în combaterea acestui tip de fraudă.

Companiile de automobile ar trebui să îmbunătățească soluțiile tehnice pentru a preveni manipularea frauduloasă, care se produce în proporție de 30-50% din autoturismele uzate vândute la granițele UE, iar țările UE ar trebui să o recunoască drept infracțiune, au adăugat deputații europeni. Dzbaterea va fi pe 30 mai și votul pe 31.

Solidaritate: deputații europeni aprobă ajutorul acordat de UE Greciei, Spaniei, Franței și Portugaliei în valoare de 104,2 milioane de euro

50,6 milioane de euro vor ajunge în regiunea Centro din Portugalia ca urmare a incendiilor forestiere violente în iunie și octombrie 2017, în timp ce Spania va primi 3,2 milioane de euro pentru a repara daunele în regiunea vecină a Galicii.

Franța va primi 49 milioane euro pentru a repara daunele cauzate de uraganele Irma și Maria în regiunile franceze Saint Martin și Guadelupa în septembrie 2017.

În cele din urmă, Grecia va primi 1,3 milioane de euro pentru a repara locuințele, întreprinderile și infrastructura în urma cutremurelor din Lesbos din iunie 2017.

 

 
 

Dragoș Pîslaru

Dragoș Pîslaru: Inovarea este prioritatea-cheie la nivel european și trebuie să ne asigurăm că devine și pentru România

Published

on

© dragospislaru.eu

România trebuie să facă din inovare o prioritate cheie pentru a se pregăti pentru viitor, este de părere eurodeputatul Dragoș Pîslaru (USR PLUS, Renew Europe), co-raportor și membru în echipa de supraveghere a Parlamentului European privind implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

„Atunci când spui viitor, spui transformare digitală și inovare. România este astăzi într-un moment de imensă oportunitate. O oportunitate care ne poate duce în topul celor mai inovatoare țări din Uniunea Europeană. Inovarea este prioritatea-cheie la nivel european și trebuie să ne asigurăm că inovarea devine o prioritate-cheie și pentru România”, afirmă Dragoș Pîslaru. 

Mecanismul de Redresare și Reziliență este cel mai important dosar pe care Dragoș Pîslaru și-a concentrat eforturile în Parlamentul European și datorită banilor pe care îi are la dispoziție, România poate inova la nivel național. 

„Ca europarlamentar am negociat, la Bruxelles, Mecanismul de Redresare și Reziliență care aduce pentru România aproape 30 de miliarde de euro. Banii aceștia sunt șansa noastră să putem inova chiar aici, la noi acasă. Să generăm tehnologii noi, pe care să le propagăm apoi în toată lumea. Să avem „unicorni românești” în toate marile orașe, de la Oradea la Constanța și de la Iași la Craiova”, a precizat acesta. 

Astfel, eurodeputatul USR PLUS subliniază că „avem nevoie de politicieni și funcționari care să înțeleagă că rolul lor este să încurajeze inovarea și digitalizarea, nu să le împiedice”.

„Eu am început deja să fac acest lucru, având calitatea de raportor din partea Renew Europe pe Regulamentul privind Identitatea Digitală Europeană. Sunt nerăbdător să vă aduc vești cu privire la evoluția lucrărilor din Parlamentul European și pe acest subiect”, a mai precizat Dragoș Pîslaru. 

Formal, Comisia Europeană a adoptat luni, 27 septembrie, o evaluare pozitivă a planului de redresare și de reziliență al României, un pas esențial care deschide calea pentru ca UE să plătească 14,24 miliarde de euro sub formă de granturi și 14,94 miliarde de euro sub formă de împrumuturi în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență (MRR), informează un comunicat publicat de instituția de la Bruxelles.

Citiți și

INFOGRAFIC PNRR: Cum arată traseul pe care România trebuie să-l parcurgă pentru a injecta 29,2 miliarde de euro în reforme și investiții: 41% din fonduri merg către tranziție verde și 21% către digitalizare

Klaus Iohannis salută aprobarea PNRR în prezența Ursulei von der Leyen și îi cere lui Florin Cîțu implementarea reformelor și investițiilor: Este șansa de a lăsa generațiilor viitoare o Românie profund modernizată

Premierul Florin Cîțu: Faptul că PNRR-ul României a obținut 10 calificative A din 11 arată aprecierea Comisiei Europene

Ursula von der Leyen, la București: PNRR-ul României este un plan foarte bun, orientat către viitor. Aștept să lucrăm împreună la implementarea sa

Ca imagine de ansamblu, PNRR-ul României este structurat pe 15 componente care acoperă toţi cei 6 piloni prevăzuţi la nivel european, cuprinde 507 de jaloane și ținte, 171 de măsuri (dintre care 64 de reforme și 107 investiții).

România alocă 21 % din suma totală unor măsuri de sprijinire a tranziției digitale, cuprinse în componenta Cloud guvernamental şi sisteme publice digitale, aferentă Pilonului II, dedicat transformării digitale. 

Printre acestea se numără măsuri de digitalizare a administrației publice și a întreprinderilor, de îmbunătățire a conectivității, a securității cibernetice și a competențelor digitale și de dezvoltare a unui sistem integrat de e-sănătate și telemedicină. Se preconizează că măsurile de sprijinire a digitalizării educației vor contribui la dezvoltarea competențelor atât în rândul elevilor, cât și al profesorilor și vor fi susținute prin măsuri de modernizare a laboratoarelor școlare și de creare a unor laboratoare inteligente (smart labs). Participarea la un proiect multinațional este prevăzută sub forma unui proiect important de interes european comun (PIIEC) în domeniul microelectronicii.

Potrivit Comisiei Europene, cele 29,2 miliarde de euro alocate României prin NextGenerationEU vor avea un impact pozitiv, de la o creștere preconizată a PIB-ului între 1,8% și 2,9% până în 2026.

Continue Reading

GENERAL

România a găzduit prima ediție a Săptămânii Mondiale a Francofoniei Științifice. Ministrul Sorin Cîmpeanu, ales președinte al celei mai mari organizații academice internaționale, Agenția Universitară a Francofoniei

Published

on

© Sorin Cîmpeanu/ Facebook

România a găzduit în perioada 21-24 septembrie, sub înaltul patronaj al președintelui României, prima ediție a Săptămânii Mondiale a Francofoniei Științifice, în cadrul căreia au avut loc mai multe evenimente majore ale Agenției Universitare a Francofoniei (AUF).

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, Universitatea Politehnica din București a găzduit a XVIII-a Adunare Generală a AUF, reuniune care, după Summitul Francofoniei organizat de România (2006), este cel mai amplu eveniment francofon desfășurat în România.

Cu această ocazie, Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul român al Educației, a fost ales președinte al AUF, fiind ales în același timp și noul Consiliu de Administrație al AUF, format din 32 de membri repartizați astfel:

Cu această ocazie, Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul român al Educației, a fost ales președinte al AUF, fiind ales în același timp și noul Consiliu de Administrație al AUF, format din 32 de membri repartizați astfel:

– 18 reprezentanți ai universităților din cele 10 regiuni (Africa Centrală și Regiunea Marilor Lacuri, Africa de Vest, Magreb, Europa Occidentală, Europa Centrală și Orientală, Asia-Pacific, America, Caraibe, Orientul Mijlociu și Oceanul Indian). Rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, a fost ales pentru a reprezenta întreaga regiune a Europei Centrale și Orientale;

– 13 reprezentanți ai statelor/guvernelor, printre care se numără și România, reprezentată de Ruxandra Mangu.

Astfel, România se bucură de o prezență importantă în instanțele AUF, având 3 reprezentanți: președintele AUF, reprezentantul Guvernului României și reprezentantul universităților din Europa Centrală și Orientală.

În intervenția sa, ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, președinte ales al Agenției Universitare a Francofoniei, a mulțumit tuturor delegaților instituțiilor membre AUF pentru încrederea acordată (prin vot secret), subliniind importanța continuității ce poate facilita tranziția între obiectivele majore ale Strategiei AUF 2017-2021 și Strategia AIF 2021-2025. AUF va continua sa susțină calitatea în educație și cercetare, angajabilitatea tinerilor absolvenți prin încurajarea parteneriatelor între mediul universitar și mediul socio-economic, precum și consolidarea rolului universităților de motor al dezvoltării locale și regionale.

În egală măsură, acesta a apreciat sprijinul pe care președintele României îl acordă francofoniei și educației, referindu-se la proiectul „România Educată”, un proiect care, în funcție de ariile specifice de interes, poate fi preluat şi de alte țări francofone ca răspuns la multiplele provocări aflate acum în fața oricărui sistem de educație din lume.

Cîmpeanu a adresat mulțumiri și secretarului general OIF (Organizația Internațională a Francofoniei), Louise Mushikiwabo, pentru cooperarea excepțională din ultimii ani între OIF, AUF, APF (Adunarea Parlamentară a Francofoniei), CONFEMEN (Conferința miniștrilor educației din țările francofone) și alți operatori ai francofoniei. În același timp a apreciat intervenția comisarului european pentru educație, cercetare, tineret și cultură – Maryia Gabriel.

De asemenea, ministrul Educației a subliniat și contribuția României la dezvoltarea francofoniei universitare, îndeosebi prin cele 980 de burse doctorale și postdoctorale „Eugen Ionescu”, acordate începând cu 2007. România a contribuit astfel în fiecare an cu un buget care a variat între 350.000 euro și 1.000.000 euro.

Adunarea Generală a celor 1005 instituții membre AUF (provenind din 119 state) a prilejuit și organizarea conferinței miniștrilor educației/pentru învățământ superior și cercetare din țările francofone. Au participat 40 de miniștri, înregistrându-se astfel cea mai extinsă reprezentare ministerială dintre cele 18 ediții ale Adunării Generale AUF în cei 60 de ani de existență.

Noua strategie se va concentra pe profesionalizarea guvernanței universităților și va viza dezvoltarea unor instrumente adecvate și adaptate specificului nevoilor reale și actuale ale statelor și universităților membre, așa cum au rezultat din amplul proces de consultare mondială derulată de AUF.

AUF va continua sa susțină proiectul IDNEUF (Initiative pour le Développement du Numérique dans l’Espace Universitaire Francophone) – inițiativă a miniștrilor educației din țările francofone – care datează din anul 2015 (Paris), proiect prin intermediul căruia AUF a reușit să dea dovadă de viziune, anticipând importanța digitalizării educației.

Continue Reading

Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac: Ca stat membru al NATO și al UE, România are în față multe oportunități oferite de Parteneriatul Strategic cu SUA

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Săptămâna aceasta s-au împlinit zece ani de la semnarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România și SUA, iar angajamentul semnat de către președintele Traian Băsescu și președintele Barack Obama este unul dintre cele mai importante acorduri pe care le are România, a transmis duminică europarlamentarul Eugen Tomac.

„Am avut privilegiul să fac parte din Delegația oficială a României la Washington și sunt mândru că administrația din care am făcut parte a lăsat țării un parteneriat care ne asigură securitatea și contribuie decisiv la consolidarea rolului pe care România îl are în calitate de stat furnizor de securitate în regiune”, a scris acesta, pe Facebook.

Mai mult, Eugen Tomac a subliniat că România, ca stat membru al NATO și al Uniunii Europene, are în față o ușă larg deschisă și plină de oportunități oferite de acest Parteneriat pentru secolul XXI, „pe care trebuie doar să le fructificăm inteligent pentru ca națiunea noastră să devină mai prosperă și mai unită”.

„România și Statele Unite ale Americii, împreună pentru o lume mai sigură și mai bună!”, a conchis eurodeputatul.

Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, lansat la 11 iulie 1997, a atins săptămâna trecută o nouă bornă politico-diplomatică și aniversară: s-au împlinit zece ani de la adoptarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii și de la semnarea Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România.

Documentele au fost adoptate în cadrul unei vizite pe care președintele de atunci al României, Traian Băsescu, a efectuat-o la Washington, la invitația omologului american, Barack Obama. Declarația comună adoptată de cei doi președinți la Casa Albă a fost urmată de semnarea Acordului privind sistemul antirachetă, la sediul Departamentului de Stat, de către secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, și ministrul de externe român, Teodor Baconschi.

Momentul a fost marcat luni, 13 septembrie, și de Ambasada Statelor Unite în România, printr-un mesaj transmis de însărcinatul cu afaceri, David Muniz, care a subliniat că “Statele Unite și România sunt aliați, democrații care împărtășesc aceleași valori și, pe deasupra, prieteni”.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
NEWS29 mins ago

Recep Tayyip Erdogan anunță că Turcia discută cu SUA pentru a achiziționa avioane de luptă F-16, după ce țara sa a fost exclusă din programul F-35

MAREA BRITANIE53 mins ago

Regatul Unit dorește să-și revizuiască legislația privind drepturile omului pentru a împiedica CEDO ”să-i dea ordine”

REPUBLICA MOLDOVA2 hours ago

Republica Moldova trimite luni la Lețcani, Iași, o echipă formată din 22 de medici și asistenți medicali pentru a ajuta România în lupta cu pandemia

CONSILIUL UE4 hours ago

Bogdan Aurescu participă la reuniunea miniștrilor de externe de la Luxemburg. Relațiile UE cu statele din regiunea Golfului și perspectivele Parteneriatului Estic, temele principale pe agendă

PARLAMENTUL EUROPEAN5 hours ago

Parlamentul European se reunește în sesiune plenară (18-21 octombrie). Situația statului de drept în Polonia și accelerarea eforturilor de combatere a schimbărilor climatice, printre principalele teme

U.E.7 hours ago

”Operațiunea Santinela”: Europol, OLAF, Parchetul European, Eurojust și 19 state membre, printre care și România, își unesc forțele pentru a preveni fraudarea fondurilor NextGenerationEU

U.E.9 hours ago

În ultima vizită oficială în Turcia, Angela Merkel a salutat ”foarte buna colaborare” cu acest ”important partener”, fără a omite criticile privind drepturile omului și libertățile individuale

Dan Motreanu1 day ago

Ziua mondială a alimentației. Dan Motreanu, vicepreședintele Comisiei pentru siguranță alimentară din PE: FAO cheamă toate guvernele să adopte politici noi care să încurajeze producția durabilă de alimente

POLITICĂ1 day ago

Președintele PMP: Agențiile Standard & Poor’s și Moody’s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte

U.E.1 day ago

Armin Laschet își asumă ”responsabilitatea” pentru ”rezultatul amar” obținut de conservatori în alegerile federale: Trebuie să ne pregătim să intrăm în opoziție

ROMÂNIA1 day ago

Standard & Poor’s şi Moody’s au reconfirmat ratingul de țară al României, cu perspectivă stabilă. Florin Cîțu: Atestă că în ”România merită să investești”

ROMÂNIA2 days ago

Viitorul Spital Regional Brașov va avea 31 secții, 26 de săli de operație, 972 paturi și va fi inaugurat în 2028, arată concluziile studiului BERD

ROMÂNIA2 days ago

Octavian Oprea anunță că ADR lucrează la Sistemul național de interoperabilitate: Instituțiile publice nu vor mai solicita cetățeanului o informație pe care o altă instituție o deține

ROMÂNIA2 days ago

Florinel Chiș, director executiv ARMO: Cifra de afaceri din comerțul electronic din România se va situa în jurul a 6,9 mld. de euro în 2021

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII2 days ago

Guvernul a aprobat memorandumul privind contractarea unui împrumut de 300 de milioane de euro de la BEI pentru construirea Spitalului Regional Cluj

Cristian Bușoi3 days ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE, solicită Comisiei Europene ca statele UE să poată folosi pentru plafonarea și subvenționarea prețurilor la energie fondurile neutilizate din exercițiul 2014-2020

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI3 days ago

Comisarul european pentru energie, interpelat de Marian-Jean Marinescu în Comisia ITRE din PE: Care va fi necesarul de energie în 2030 dacă prevederile pachetului ”Fit for 55%” rămân neschimbate

ROMÂNIA3 days ago

Asociația Română a Magazinelor Online organizează vineri a doua ediție a Zilei Naționale a Comerțului Electronic (LIVE, 15 octombrie, ora 10:15)

Dragoș Pîslaru4 days ago

Dragoș Pîslaru: Tinerii și copiii pot beneficia de investiții pentru viitorul lor în valoare de 40 miliarde de euro prin intermediul celor 25 de PNRR-uri

Dragoș Pîslaru5 days ago

Dragoș Pîslaru, apel către Autoritatea Europeană a Muncii: Muncitorii nu trebuie să mai fie supuși practicilor de sclavie modernă!

Team2Share

Trending