Premierul României a avut o întrevedere cu reprezentanții General Dynamics despre investiții în domeniul apărării

Premierul României, Mihai Tudose, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanți ai firmei General Dynamics European Land Systems (GDELS), condusă de vicepreședintele Thomas Kauffmann, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României. 

Foto: Gov.ro

Tema discuțiilor a fost legată de posibilitatea unor investiții ale firmei GDELS în România. La această întrevedere au mai participat Marcel Ciolacu, viceprim-ministru și ministru interimar al Apărării Naționale și Mihai Fifor, ministrul Economiei. 

General Dynamics European Land Systems este o unitate de afaceri din Europa a General Dynamics Corporation.

Produsele acestora variază de la vehicule de luptă blindate și cu șenile pe podea până la poduri amfibii și sisteme de feriboturi. 

General Dynamics European Land Systems a fost înființată precum companiei europeană în domeniul apărării a General Dynamics în 2003, dar  rădăcinile sale în apărarea globală revin în urmă cu peste 470 de ani.  Prima companie pe care grupul a achiziționat-o în Europa, Santa Bárbara Sistemas (Spania) în iulie 2001, este recunoscută ca fiind unul dintre cei mai vechi producători de arme din lume. A început să producă tunuri pentru armada spaniolă în 1540. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.