Premierul Theresa May admite că președintele SUA i-a sugerat să dea UE în judecată înaintea producerii Brexit-ului

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat duminică pentru BBC că preşedintele american Donald Trump i-a spus că ar trebui să dea în judecată Uniunea Europeană în loc să negocieze.

Foto: captură foto/White House

Preşedintele american a declarat la conferinţa comună de presă susţină vineri la Londra că i-a făcut o sugestie Theresei May, pe care ea a găsit-o prea „brutală”.  

Întrebată de Andrew Marr de la BBC despre ce a fost vorba, May a răspuns: „Mi-a spus că ar trebui să dau în judcată UE, nu să intru în negocieri”.   Despre acest sfat primit, ea a spus: „În mod curios, ceea ce a mai spus preşedintele la conferinţa de presă a fost «nu pleca». Nu renunţa la negocieri pentru că apoi vei fi blocată. Aşadar, vreau să negociem cea mai bună variantă pentru Marea Britanie”.  

Premierul şi-a apărat planul privind Brexitul şi i-a îndemnat pe criticii săi să îl sprijine.

În cadrul conferinței de presă de vineri alături de Theresa May, președintele Trump a spus că o sprijină pe aceasta, precizând că ar trebui să facă comerț cu SUA după Brexit.

„Orice decideți, este în regulă cu noi” a spus Trump, adăugând ”doar asigurați-vă că puteți face comerț cu noi, doar asta contează”. După discuțiile avute cu premierul britanic, liderul de la Casa Albă s-a declarat încrezător că ”un acord” bilateral va fi posibil.  Totodată, Trump a negat că ar fi criticat-o pe Theresa May, catalogând drept ”fake news” știrea. ”Am un respect enorm pentru doamna prim-ministru, nu am criticat-o”, a declarat Trump. 

Anterior, în cadrul unui interviu pentru cotidianul The Sun, Donald Trump  a criticat dur planul Guvernului Theresa May privind Brexit, explicând că liderul britanic nu a ţinut cont de recomandările sale, astfel că Statele Unite probabil vor prefera un acord comercial cu Uniunea Europeană, nu cu Marea Britanie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.