Premierul Mihai Tudose: Doliu național pe 14, 15 și 16 decembrie, când sunt funeraliile Regelui Mihai

Premierul Mihai Tudose a anunțat miercuri că va fi decretat doliu național în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, când sunt programate funeraliile Regelui Mihai.

Foto: Gov.ro

”Astăzi, pe ordinea de zi, dacă Secretariatul General al Guvernului s-a mișcat corespunzător, va fi decretată stare de doliu național în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, zilele în care practic se desfășoară funeraliile fostului rege al României”, a precizat Tudose, la începutul ședinței de Guvern.

Casa Regală a publicat programul complet al funeraliilor Regelui Mihai, fiind precizate şi regulile de conduită ale celor care vor veni să prezinte condoleanţe familiei regale la Palatul Elisabeta, loc unde va fi depus trupul fostului suveran timp de trei zile. România va asista la primele funerarii ale unui fost şef de stat după mai bine de 65 de ani.

Regele Mihai a murit, marți, la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția. Regele Mihai I s-a născut la Sinaia, ca fiu unic al Principelui Carol al II-lea şi al Principesei Elena a Greciei.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.