Connect with us

U.E.

Premierul Ungariei, Viktor Orbán: Propunerea lui Juncker de a exclude Fidesz din PPE este un gest personal de neloialitate, iar campania împotriva lui Soros nu este antisemită, ci este împotriva feței urâte a globalizării

Published

on

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, într-un interviu acordat publicației germane Die Welt, vorbește despre relația Ungariei cu Germania în contextul dezbaterii despre migrație în Uniunea Europeană, despre campania împotriva Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și a filantropului George Soros, precum și despre opinia sa asupra lui Manfred Weber, liderul popularilor europeni din Parlamentul European și candidat la șefia Comisiei Europene, care susține respectarea statului de drept în Ungaria sub amenințarea aplicării articolului 7 din Tratatul UE.

Jurnaliștii Die Welt, Robin Alexander și Boris Kálnoky, au dorit să afle care este cauza rupturii de viziune între Germania și Ungaria pe fondul crizei migrației declanșate acum 5 ani, în 2014, și dacă este posibil ca nemții să înțeleagă politica maghiară greșit, mai cu seamă că relațiile dintre cele două state se bazează pe o ,,recunoștință profundă” din partea germanilor față de Ungaria ,,pentru deschiderea cortineri de fier în 1989”. 

,,Recunoștința pentru 1989 este reciprocă. Reunificarea Germaniei era în sens geopolitic premisa pentru libertatea Ungariei. De aceea, în anul 1990, maghiarii au sprijinit reunificarea Germaniei mai mult decât chiar germanii. Iată de ce există venerație pentru cancelarul german Helmut Kohl în Ungaria până în prezent. Maghiarii au un simț perfect pentru realitățile geopolitice (…) Actuala alienare se datorează doar politicii. În toate celelalte domenii ale vieții, relațiile dintre Ungaria și Germania sunt excelente. Cooperare economică, cultură, turism. Și există o mare simpatie unii față de ceilalți.”

Orbán recunoște că ,,o parte din vina pentru starea de spirit tensionată în relațiile noastre” i se datorează, dar pune tensiunile dintre cele două state pe seama problemei migrației și a diferenței de abordare.

,,Am susținut întotdeauna viziunea europeană a cancelarului Kohl, că diferența de mărime dintre țările individuale nu ar trebui să însemne niciodată o diferență în rang. Toate guvernele germane au respectat acest lucru, până când a apărut problema migrației. Fractura a fost cauzată doar de criza migrației. Insistăm asupra dreptului națiunilor de a se apăra. Germanii au o altă filozofie.”

Deși au trecut aproape patru ani de la vârful crizei migrației în 2015, în opinia premierului ungar, ,,se va întâmpla din nou, și va fi mai mare. În curând, țările arabe vor depăși țările europene în populație. Și nu am menționat încă Africa, în cazul în care în curând vor fi mai mulți oameni decât pot fi hrăniți. În acest sens, Ungaria este o țară de frontieră. Ne trăim viața în continuă pregătire. Avem multe mii de soldați și polițiști la granița noastră de sud” și ,,depinde numai de deciziile guvernului turc, dacă numeroasele milioane de refugiați care sunt acolo vor pleca spre Europa. Dar suntem hotărâți: dacă vor porni încoace, vom apăra granițele Ungariei! Germania nu este o țară de frontieră, se află într-un loc mai protejat în Europa – și astfel se simte mai sigură. Din această cauză și din cauza experiențelor noastre istorice diferite, rezultă diferite moduri de gândire.”

Jurnaliștii Die Welt au dorit să lămurească și problema panourilor publicitare împotriva președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care susțin că acesta dorește să încurajeze migrația.  Juncker aparține Partidului Popular European (PPE), iar partidul premierului Orbán aparține PPE și abia își începe campania electorală europeană. Astfel, s-a creat o contradicție: dacă panourile sunt împotriva PPE, cum explică că cetățenilor maghiari li se cere să voteze, totuși, pentru acesta?

,,Nu văd o contradicție. Problema PPE este că a devenit prea mare. Membrii PPE din țările nordice sunt mult mai aproape de Macron decât de germani. Noi maghiarii simțim că suntem un CSU al PPE. Din păcate, și aici, subiectul migrației a accentuat diferențele.”

Întrebat dacă diferențele de opinie din cadrul PPE cu privire la migrație justifică prezentarea Președintelui Comisiei Europene ca inamic al poporului maghiar, Orbán a ținut să lămurească:

,,Reputația domnului Juncker este complet diferită în Occident, față de cum este în ​​Est. În Europa de Vest, campania electorală a PPE are ca punct de plecare ideea că noul său Spitzenkandidat, Manfred Weber, va continua activitatea domnului Juncker. Asta ar fi sinucidere politică în Europa Centrală, pentru că domnul Juncker nu se mai bucură de prea mult respect în acest spațiu. Dacă PPE dorește să câștige în Europa Centrală, trebuie să spună: dl Juncker este trecutul. Dl. Weber este viitorul.”

Deși Juncker a cerut ca Fidesz să fie expulzat din PPE  în noiembrie anul trecut, Viktor Orbán respinge ideea unei vendete împotriva șefului Comisiei Europene prin intermediul campaniei publicitare cu panouri. 

,,Nu-mi place politica răzbunării. Răzbunarea este întotdeauna îndreptată spre trecut și te trage înapoi. Juncker e un om bun. Atât de bun încât i se iartă chiar și cele mai prostești gesturi. Deși sunt un luptător de stradă, nu există o antipatie personală între noi. Nu-mi plac opiniile lui, mai ales apropierea lui de politicile economice socialiste sau sprijinul pentru migrație. Consider că încercarea lui de a ne exclude din PPE este doar un gest personal de neloialitate. Nimeni nu se poate aștepta ca noi să nu reacționăm la un asemenea gest, deși vine din partea unui om atât de bun. Astea sunt regulile în politică.”

De asemenea, unul dintre jurnaliști i-a semnalat premierului ungar că portretizarea lui Juncker lângă investitorul american George Soros ,,amintește de imagini pe care le cunosc din cărțile de istorie”, iar ,,prezentarea și contextul au caracteristici antisemite.”, care de obicei vin din partea extremei drepte. 

,,Spui asta pentru că ești german. Fiecare națiune își poartă istoria ca un rucsac, dar ceea ce este în rucsac diferă de la națiune la națiune. Aceste imagini nu amintesc nimănui din Ungaria despre antisemitism. Și nu-i privim pe compatrioții noștri evrei, în primul rând ca evrei, ci ca maghiari. O campanie axată pe anumite persoane nu este neobișnuită în lumea anglo-saxonă, și nici aici. Mi se pare că este o problemă germană. Evreii maghiari se bucură de protecția guvernului. De asemenea, conducem o politică externă pro-israeliană consistentă. Pentru că suntem convinși că existența unui stat evreiesc nu este importantă numai pentru evreii europeni, ci și pentru că securitatea Israelului este o chestiune esențială pentru stabilitatea Europei.”

Viktor Orbán este de părere că antisemitismul este adus în societățile din Europa prin migrație: 

,,De aceea, antisemitismul crește în Europa de Vest, în timp ce continuă să scadă în Europa Centrală. Până în prezent, Europa nu are niciun concept împotriva acestei tendințe. Dar avem nevoie urgent de unul!”

Cât despre campania împotriva lui George Soros, Orbán explică că nu are nicio legătură cu faptul că este evreu, ci cu faptul că ,,în Ungaria Soros încorporează fața urâtă a globalizării. Pe de o parte, stă Ungaria reprezentată de reprezentanții săi politici aleși. Pe de altă parte, stau ONG-urile internaționale finanțate de Soros și alese de nimeni, care doresc să urmăm o altă politică de migrație. Din partea noastră, aceasta nu este o campanie, ci un comportament normal.”

Aducând în discuție faptul că urmașa Angelei Merkel, aflată în fruntea Uniunii Creștin-Democrate, îl acuză pe premierul Ungariei că acțiunile sale împotriva lui Juncker sunt ,,de neconceput” și ,,fac rău PPE, slăbindu-l”, jurnaliștii l-au întrebat dacă se va înțelege mai bine cu doamna Annegret Kramp-Karrenbauer decât cu doamna Merkel.

,,Cum funcționează campania noastră în Germania, doamna Kramp-Karrenbauer poate ști mai bine decât mine. Dar aici, în Europa Centrală, două probleme nu pot fi măturate sub covor: Brexit și migrația, ambele legate de numele lui Juncker. Numele lui Weber ar trebui, dimpotrivă, să reprezinte schimbările de care Europa are nevoie urgentă.”. Cât despre relația cu Annegret Kramp-Karrenbauer, după plecarea din fruntea Germaniei a cancelarului Angela Merkel, Viktor Orbán a adăugat: ,,Aștept cu nerăbdare să o întâlnesc personal în curând pe doamna Kramp-Karrenbauer – ne vom întâlni în martie la Bruxelles. Pentru moment, ceea ce domină în mine este un sentiment de pierdere în ceea ce privește plecarea doamnei Merkel. Evident, nu am fost de acord în toate domeniile, mai ales când a fost vorba de subiectul migrației. Dar acest cancelar a contribuit decisiv la menținerea Europei unite. Aceasta este o sarcină foarte mare și nu se va diminua în viitor.”

Prim-ministrul ungar a mai fost întrebat dacă Manfred Weber i-a vorbit despre intenția sa de a aduce unele schimbări ale politicilor privind migrația în UE, pe care Viktor Orbán să le considere corecte. 

,,Am vorbit foarte mult despre asta. Candidatul nostru este o persoană minunată. Și cred că ar fi bine ca Europa să aibă un bavarez la conducere. Candidatura lui Weber este una dintre cele mai curajoase întreprinderi politice pe care le-am văzut vreodată. Până în prezent, numai politicieni care anterior au fost președinți, prim-miniștri sau miniștri în propria țară s-au aflat la conducerea Comisiei Europene. Weber ar fi primul caz în care nu este așa. Dar în Europa nu este suficient să câștigi alegerile”.

,,După alegeri încep luptele și negocierile. Vor exista și alți candidați pentru funcția de conducere a Comisiei. Vor fi încercări de a-l da pe Weber deoparte. Am fost clar când am precizat că îl vom susține pe Weber până la sfârșit. Dar se va confrunta cu un moment dificil.”, a lămurit premierul ungar.

Susținerea lui Viktor Orbán pentru omul care a sprijinit aplicarea unei proceduri împotriva Ungariei pentru nerespectarea principiilor statului de drept, a libertății religioase, a libertății presei sau a libertății de întrunire li s-a părut curioasă jurnaliștilor germani, care i-au cerut premierului să explice această atitudine contradictorie. 

Orbán i-a luat apărarea liderului PPE și a considerat că gestul său se datorează unor presiuni de la Berlin și nu lipsei capacităților intelectuale pentru tranșarea adecvată a situației, cum au sugerat cei doi jurnaliști.

,,Berlin este un oraș mai mare decât Munchen. Weber a spus că această procedură (activare articolului 7, n.r.) este o șansă bună pentru un dialog constructiv cu Ungaria. De aceea a votat pentru asta.”

Întrebat dacă Fidesz chiar dorește să rămână în PPE având în vedere că membrii din alte țări doresc expulzarea partidului maghiar din familia politică a popularilor europeni, iar ,,voturile delegaților germani ai CDU / CSU ar fi, probabil, decisive,Viktor Orbán a răspuns:

,,Între CDU și Fidesz există un “dialog structurat” în care se întâlnesc în mod regulat reprezentanți de conducere ai ambelor părți, pentru a clarifica în legătură cu care chestiuni suntem în acord și unde avem păreri diferite. La ultima vizită a șefului meu de personal s-a luat decizia de a continua acest dialog.” Cât despre rămânerea în PPE, premierul Ungariei a clarificat: ,,Helmut Kohl ne-a invitat în PPE. Faptul că am fost acceptați ca membri atunci a fost mare onoare și considerăm că este încă așa. Scopul nostru a fost și este consolidarea partidului. Aici, în Europa Centrală, suntem experți în tehnicile de exercitare a puterii ale Stângii. Stânga nu atacă Ungaria în sine, ci țintește să slăbească PPE. Dacă noi (Fidesz, n.r.) vom pleca, îi vor ataca pe italieni și apoi pe austrieci. Întotdeauna va fi cineva pe care îl atacă, este esența tehnicii lor de putere. Aceasta este ceea ce se numește tactica salami și scopul său este de a slăbi PPE la nivel european, astfel încât socialiștii, stânga să poată prelua conducerea Europei. Deci aceasta nu este o luptă despre idei, ci despre putere.”

Viktor Orbán a ținut să clarifice și faptul că o excludere din PPE ,,nu este o alternativă rațională, iar acest lucru se află dincolo de limita imaginației noastre”. Din acest motiv, premierul ungar refuă să se gândească la alte colaborări cu alte partide politice la nivel european, precum Lega din Italia: ,,Nu-mi plac oamenii care poartă bretele și curea în același timp. Trebuie să avem o strategie. Suntem în PPE și rămânem acolo. Nu există plan B.”

În încheiere, jurnaliștii de la Die Welt au mai dorit să știe dacă între Germania și Ungaria există diviziuni ireconciliabile cu privire la viitorul Europei.

,,Ceea ce avem în comun este mai mult decât ceea ce ne separă. Cred că germanii înțeleg exact că dacă vom crea o Europă socialistă, aceasta va ruina și Germania. Dacă eliminăm ideea de concurență din gândirea economică din Europa sau dacă limităm spațiul concurențial, atunci rănim pe toată lumea, inclusiv Germania. Viziunea care este opusă viziunii PPE înseamnă o Europă socialistă cu bugete enorme de stat, deficite bugetare ridicate, creșterea datoriei publice și distibuirea banilor fără performanțe exigente. Nici germanii, nici maghiarii nu doresc acest lucru. Acesta este un acord puternic de interese. De asemenea, suntem de acord că vrem să protejăm caracterul democratic al Europei, ceea ce înseamnă că fiecare popor trebuie să decidă în ce direcție ar trebui să progreseze țările lor – și deci și Europa -. Diferențele se referă la subiectul migrației. Aceste diferențe nu sunt de nedepășit, ele pot fi gestionate.”

De exemplu, a încheiat Viktor Orbán ,, avem nevoie de o metodă care să ne permită  să putem trăi împreună, în ciuda punctelor de vedere diferite. Problemele care sunt generate de migrație ar trebui, prin urmare, să fie luate din gestiunea Comisiei și înmânate unui consiliu dedicat, separat, al miniștrilor de interne implicați. Pentru acest lucru trebuie creat un organism separat, unde vor sta doar miniștrii de interne din zona Schengen. La fel ca și un consiliu separat al miniștrilor de finanțe ai zonei euro. Miniștrii din interiorul spațiului Schengen ar trebui să transforme acest lucru într-un consiliu foarte puternic, unde întrebările care privesc întreaga zonă Schengen vor fi decise de experți și nu de politicieni.”

Acest interviu a fost realizat de jurnaliștii publicației germane Die Welt la o zi după publicarea interviului publicației Der Spiegel cu liderul PPE și candidat la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber, în care a delcarat că Viktor Orbán urmează calea politică greșită, în special când vine vorba de stil sau de întrebări fundamentale despre ordinea democratică.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

U.E.

Marcelo Rebelo de Sousa, reales președinte al Portugaliei. Ursula von der Leyen și Charles Michel salută rezultatul votului: Portugalia va contribui la redresarea digitală și ecologică a UE

Published

on

© European Union 2017 - Source : EP

Portughezii l-au reales preşedinte pe conservatorul Marcelo Rebelo de Sousa (PPE), duminică, 24 ianuarie 2021, după un scrutin desfăşurat în plină pandemie şi marcat de creşterea sprijinului electoral pentru extrema dreaptă, informează Agerpres.

Președintele Marcelo Rebelo de Sousa, susținut de Partidul Social-Democrat care face parte din familia politică europeană de centru-dreapta PPE, a câștigat 60,7% din voturi, conform rezultatelor parţiale. Actualul şef al statului este un fost profesor de drept în vârstă de 72 de ani, care a devenit cunoscut în calitate de comentator politic de televiziune.

Cu 13% din voturi, fosta europarlamentară socialistă Ana Gomes s-a clasat pe locul al doilea, înaintea candidatului de extremă dreapta Andre Ventura, care a câştigat 11,9% din voturi. Rata absenteismului a fost de 60,6%, un nivel istoric pentru alegerile prezidenţiale începând din 1974, când s-a instaurat democraţia în Portugalia.

Alegerile de duminică au avut loc în circumstanțe extraordinare, la mai puțin de două săptămâni după ce guvernul portughez a impus măsuri de izolare, întrucât un nou val de COVID-19 a amenințat că va copleși spitalele.

În discursul său de după victorie, Marcelo Rebelo de Sousa a promis că va face o prioritate din lupta împotriva pandemiei şi a mulţumit alegătorilor pentru „încrederea reînnoită în condiţii mult mai dificile” decât în urmă cu cinci ani, când a câştigat primul mandat.

Victoria lui Marcelo Rebelo de Sousa a fost salutată la nivel european de președinții Comisiei Europene și Consiliului European.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, l-a felicitat pe Marcelo Rebelo de Sousa printr-o postare pe contul său de Twitter.

„Felicitări, Marcelo Rebelo de Sousa. Vă felicit pentru realegerea dvs. ca președinte al Portugaliei. Aștept cu nerăbdare să ne continuăm cooperarea în timpul și după președinția portugheză a Uniunii Europene”, a spus ea.

De asemenea, președintele Portugaliei a primit felicitări și din partea lui Charles Michel, președintele Consiliului European.

Acesta a declarat pe contul său de Twitter: „Felicitări din toată inima lui Marcelo Rebelo de Sousa pentru realegerea sa ca președinte al Portugaliei. Sunt sigur că mandatul său de președinte, împreună cu președinția portugheză a Consiliului UE, vor contribui la o redresare digitală și ecologică corectă. Felicitări!”.

Citiți și Premierul Portugaliei, discurs în plenul PE: Redresarea economică și socială a Europei, primul obiectiv al președinției portugheze la Consiliul UE

Portugalia asigură președinția Consiliului UE în primele șase luni ale anului, de la 1 ianuarie până la 30 iunie 2021, mandatul fiind coordonat de guvernul condus de premierul social-democrat Antonio Costa. Președinția portugheză a Consiliului UE se va axa pe depășirea pandemiei de COVID-19 la nivelul UE și va promova imaginea unei Uniuni Europene inovatoare, orientate spre viitor și bazate pe valori comune precum solidaritate, convergență și coeziune. În acest scop, Portugalia se angajează să acționeze în mod pozitiv pentru a promova cooperarea și pentru a obține rezultate tangibile în ceea ce privește redresarea economică, dorind să conducă Uniunea Europeană pe drumul ieșirii din criză.

Material realizat de Andreea Radu, stagiar CaleaEuropeană.ro.

Continue Reading

Daniel Buda

Eurodeputatul Daniel Buda participă în Parlamentul European la dezbateri importante privind noul sistem alimentar echitabil

Published

on

© European Union 2018 - Source : EP

Eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), prezent în această săptămână la Bruxelles, și-a prezentat într-un mesaj pe pagina de Facebook agenda pentru următoarele zile. Strategia „De la fermă la consumator”, dar și schimburi de opinii cu Comisarul Wojciechowski și reprezentanții președinției portugheze a Consiliului UE, evenimente pe agenda comisiilor din Parlamentul European.

„Săptămâna aceasta, voi fi prezent la Parlamentul European de la Bruxelles, unde voi participa la reuniunile Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, al cărei vicepreședinte sunt, la ședințele Comisiei pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European, dar și la reuniunile Grupului PPE”, a transmis Daniel Buda.

În cadrul reuniunilor AGRI, va fi organizată dezbatere pe marginea strategiei „De la fermă la consumator” pentru un sistem alimentar echitabil, sănătos și ecologic. De asemenea, vor avea loc schimburi de opinii cu dna Maria do Céu Antunes, ministra agriculturii, silviculturii și dezvoltării rurale, privind prioritățile Președinției portugheze a Consiliului Uniunii Europene în domeniul agriculturii, dar și cu domnul Janusz Wojciechowski, Comisar European responsabil de agricultură, privind studiul referitor la impactul cumulat al acordurilor comerciale asupra agriculturii UE – actualizare pe 2021. Nu în ultimul rând, se vor examina și supune la vot amendamentele la proiectul de aviz privind Politica de coeziune și strategiile de mediu de la nivel regional în lupta împotriva schimbărilor climatice.

De asemenea, în cadrul Comisiei JURI, se vor supune la vot următoarele proiecte de raport: Strategia europeană pentru date, Descărcare de gestiune 2019: Bugetul General al UE, Decizia privind încheierea, în numele Uniunii, a Acordului comercial și de cooperare dintre Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, pe de o parte, și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pe de altă parte, și a Acordului dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord privind procedurile de securitate pentru schimbul de informații clasificate și protecția acestora. De asemenea, va avea loc un schimb de opinii cu Ministrul Justiției din Portugalia, doamna Francisca Van Dunem.

Daniel Buda anunță că va reda discuţiile şi dezbaterile care vor avea loc în cadrul şedinţelor la care va participa însă până atunci, „dacă aveţi întrebări sau nelămuriri, vă stau la dispoziţie pentru a vă răspunde”, a mai scris deputatul european în mesajul postat pe Facebook.

Continue Reading

U.E.

Studiu: Pentru prima dată în istorie, electricitatea din surse regenerabile produsă în UE anul trecut a devansat-o pe cea din combustibili fosili

Published

on

© European Communities, 2001/ Source: EC - Audiovisual Service

Energiile regenerabile au fost anul trecut, pentru prima dată în istorie, principala sursă de producție de electricitate în Europa, anunță Bloomberg, citat de Agerpres.

Anul trecut poate fi caracterizat ca fiind un an al restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19. Acestea au afectat cererea de energie pe continent, însă cea mai importantă scădere s-a înregistrat în cazul energiei produse de combustibili fosili, care este cea mai scumpă. Acest lucru a determinat ca resursele regenerabile să ocupe cea mai mare pondere în producția de electricitate a Uniunii Europene, o chestiune care va continua să capete amploare pe măsură ce UE se îndreaptă spre atingerea obiectivelor climatice.

Potrivit datelor publicate săptămâna trecută de organizaţiile Ember şi Agora Energiewende, regenerabilele au produs 38% din electricitatea din UE în 2020, în creştere faţă de 34% în 2019, potrivit Reuters.

Această creştere a fost suficientă pentru a devansa, pentru prima dată, electricitatea produsă din combustibili fosili, care anul trecut a căzut la 37%.

Datele arată că producţia de electricitate realizată de centralele eoliene şi fotovoltaice a crescut cu aproape 10% comparativ cu 2019.

În schimb, producţia de electricitate pe bază de cărbune a scăzut cu 20%, fiind la aproape jumătate faţă de nivelul la care era în urmă cu cinci ani.

Producţia de electricitate pe bază de gaze naturale a scăzut şi ea, cu 4%, dar este în continuare cu aproximativ 12% peste media din ultimii 10 ani.

Tranziția de la cărbune a redus ”intensitatea carbonului” cu 29% în ultimii cinci ani. Acest proces ar putea să se accelereze pe măsură ce Uniunea Europeană își va extinde efortutile de decarbonizare și înlocuiește gazele cu energie regenerabilă.

În studiu, România este încadrată în categoria statelor care nu fructifică suficient potențialul pentru energie solară și eoliană, înregistrând creștere insesizabile la acest capitol din 2015 până în prezent.

Comisia Europeană a lansat Pactul ecologic european în luna decembrie a anului 2019, un plan de transformare a UE într-o societate echitabilă, sănătoasă, durabilă și prosperă și de refacere a modului în care interacționează cu natura. 

La un an distanță, la 9 decembrie 2020, Comisia Europeană a lansat Pactul climatic european, o inițiativă la nivelul UE prin care cetățenii, comunitățile și organizațiile sunt invitate să participe la acțiunile în domeniul climei și să construiască o Europă mai ecologică.

Ca parte componentă a Pactului ecologic european, Pactul climatic oferă tuturor un spațiu pentru a face schimb de informații în legătură cu criza climatică, a dezbate pe această temă și a acționa, precum și pentru a face parte dintr-o mișcare europeană pentru climă, în continuă expansiune.

Continue Reading

Facebook

U.E.34 mins ago

Marcelo Rebelo de Sousa, reales președinte al Portugaliei. Ursula von der Leyen și Charles Michel salută rezultatul votului: Portugalia va contribui la redresarea digitală și ecologică a UE

INTERNAȚIONAL40 mins ago

China deschide Forumul Economic de la Davos în 2021, a cărui agendă se învârte în jurul tematicii de reconstrucție a încrederii societale în urma pandemiei de COVID-19

CHINA58 mins ago

Raport UNCTAD: China a devansat SUA devenind principalul beneficiar de investiţii străine directe în 2020

Daniel Buda1 hour ago

Eurodeputatul Daniel Buda participă în Parlamentul European la dezbateri importante privind noul sistem alimentar echitabil

INTERNAȚIONAL2 hours ago

Mediterana de Est: Grecia și Turcia reiau discuțiile pentru rezolvarea disputei asupra gazului natural

U.E.3 hours ago

Studiu: Pentru prima dată în istorie, electricitatea din surse regenerabile produsă în UE anul trecut a devansat-o pe cea din combustibili fosili

ROMÂNIA3 hours ago

O nouă tranșă de 92.430 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech va ajunge azi în România

SUA3 hours ago

Joe Biden i-a transmis lui Emmanuel Macron “angajamentul său de a consolida relația transatlantică prin intermediul NATO și al parteneriatului SUA – UE”

CONSILIUL EUROPEAN17 hours ago

Liderul Renew Europe Dacian Cioloș o felicită pe Kaja Kallas, prima femeie prim-ministru din istoria Estoniei: Să lucrăm împreună pentru o Europă puternică

CONSILIUL UE20 hours ago

Miniștrii de externe din UE se reunesc, luni, la Bruxelles: Ministrul Bogdan Aurescu va pleda pentru o nouă etapă în relațiile UE-SUA și va prezenta obiectivele Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență înființat de România

Dragoș Pîslaru5 days ago

Dragoș Pîslaru: Statele membre ar trebui să profite de majorarea de 3% din FEAD pentru a sprijini persoanele defavorizate în timpul pandemiei COVID-19

Eugen Tomac5 days ago

Eugen Tomac i-a solicitat șefului politicii externe a UE să creeze mecanisme care să condiționeze sprijinul financiar acordat partenerilor de garantarea accesului minorităților naționale la educație în limba maternă

RENEW EUROPE5 days ago

Președintele Consiliului European îi propune lui Joe Biden ca în prima zi de mandat la Casa Albă să construiască un nou pact fondator cu UE pentru „o lume mai bună”

COMISIA EUROPEANA5 days ago

Președinta Comisiei Europene: Jurământul lui Joe Biden, un mesaj de speranță pentru o lume care așteaptă ca SUA să revină în cercul de state cu idei similare

Eugen Tomac6 days ago

Eurodeputatul Eugen Tomac: Rusia de astăzi se transformă într-un gulag și UE are obligația să acționeze

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

U.E.2 weeks ago

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan dorește să ”repună pe șine” relațiile Turciei cu UE: Este prioritatea noastră să facem din 2021 un an de succes

ROMÂNIA3 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare

Gheorghe Falcă4 weeks ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă se va vaccina împotriva COVID-19 și îndeamnă la responsabilitate pentru „noi și cei de lângă noi”: Vaccinarea, testul nostru de maturitate

ROMÂNIA4 weeks ago

Campania de vaccinare anti-Covid în România începe cu asistenta care a preluat primul pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2

Advertisement
Advertisement

Trending