Premierul Viktor Orban: Este nevoie de „sânge proaspăt” în Parlamentul European; calitatea democrației va crește după alegerile de anul viitor

Este nevoie de „sânge proaspăt” în Parlamentul European, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, făcând referire la alegerile europene din luna mai a anului viitor, relatează MTI, potrivit Agerpres.

„Văd la ei semnele unei oboseli de final de mandat”, dar vor fi noi europarlamentari după alegerile europene, iar „calitatea democraţiei va creşte”, a spus Orban la postul public de radio, Kossuth.

Foto: Facebook/ Viktor Orban

El a declarat că nicio democraţie nu este perfectă, deci nici cea din Ungaria, dar că democraţia de la Bruxelles este chiar mai departe de a fi perfectă.

Raportul Sargentini al PE privind statul de drept în Ungaria a fost un atac asupra ţării, iar „noi am răspuns cu cel puţin la fel de multă forţă, dacă nu mai multă”, deoarece guvernul nu trebuie să tolereze încercările de distrugere a reputaţiei şi onoarei Ungariei, a mai spus Orban.

Conform raportului lui Judith Sargentini, atacurile lui Orban asupra presei independente, justiţiei, imigranţilor şi refugiaţilor reprezintă un pericol pentru principiile fundamentale ale Uniunii Europene.

Calificat adesea drept ”armă nucleară” instituţională, Art.7 poate duce în cele din urmă la o suspendare a anumitor drepturi ale unui stat membru, în special, al dreptului său de vot în Consiliul UE, organism în care cei 28 de membri definitivează legislaţiile europene.

 

Citiți și: Parlamentul European a votat cu largă majoritate în favoarea activării Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona împotriva Ungariei

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.