Premierul Viorica Dăncilă îi va scrie preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: Voi cere detalii privind documentul solicitat în 2012

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că îi va trimite o scrisoare lui președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în care îi solicită explicaţii, după ce în 2012, Comisia (CE) a cerut de la Ministerul Justiţiei, un document referitor la stadiul proceselor penale. Documentul ar fi fost necesar pentru raportul MCV, potrivit CE, iar premierul a transmis că vrea să verifice dacă au existat posibile ingerinţe ale Comisiei în Justiţie.

„În document erau solicitate date despre dosare aflate pe rol şi mai grav era că aveam şi nume despre care se cerea stadiul în care se află procesul şi paşii care trebuie urmaţi. Am solicitat ministerului Justiţiei o analiză a cererilor pe care le-a făcut Comisia Europeană către Ministerul Justiţiei, dacă între 2012 şi 2018 au mai fost astfel de solicitări. Am primit astăzi documente de la ministerul Justiţiei, care reconfirmă ce a apărut în spaţiul public, că astfel de practici au mai fost făcute”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, potrivit Realitatea.net.

Premierul spune că va cere detalii preşedintelui Comisiei Europene.

„Am hotărât ca astăzi să trimit o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, prin care cer detalii legate de aceste aspect care mi se pare total nepotrivite, în neconcordanţă cu ce presupune MCV. Este important să lămurim aceste lucruri şi să pornim de la o cooperare firească”, a afirmat Dăncilă.

Comisia Europeană: Este un document tehnic obişnuit 

 Comisia Europeană arată, într-un răspuns că documentul MCV din 2012 „a făcut parte din schimburile tehnice obișnuite în cadrul MCV”. „Acest document a făcut parte din schimburile tehnice obișnuite în cadrul MCV în urmă cu câțiva ani (2012), în legătură cu obiectivul nr. 3 – „consolidarea progreselor deja făcute, continuarea anchetelor într-un mod profesionist și non-partizan a anchetelor asupra acuzațiilor de corupție la nivel înalt”. Așa cum știți, MCV este un proces al cărui scop este monitorizarea progreselor făcute de România într-un anumit set de obiective, agreate de ambele părți”, arată Christian Wigand, purtător de cuvânt în cadrul Comisiei Europene.

Reprezentanţa Comisiei Europene a precizat, luni, că nu comentează despre documente apărute în presă „din surse neoficiale”, după ce un document din 2012 privind MCV ce conţinea şi o listă de persoane cu probleme penale.

 

.

One Response to Premierul Viorica Dăncilă îi va scrie preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: Voi cere detalii privind documentul solicitat în 2012

  1. cetatean european 21/03/2018 at 19:52

    Dancila nu este premier. Este un papusoi corupt al sistemului pesedist. Nu este aleasa de popor si nu reprezinta poporul. Toata lumea stie ca guvernul Romaniei este corupt si toti stim ca Dancila este varful coruptiei din Romania. Ea trebuie sa taca din gura si sa plece pe urma celor dinaintea ei. Noi ne bucuram ca exista MCV si ne pare ca pe zi ce trece ni se face tot mai multa rusine ca suntem romani, ca ne-am nascut intr-o tara viciata de cele mai multe greseli umane. Nu avem medici, dar avem gropi in drumuri. Nu avem justitie, dar suntem plini de caini maidanezi. Si cretina asta vrea sa latre impreuna cu ei la Uniunea Europeana? Astia nu au trait de sute de ani saracia si coruptia prezenta in Romania. Astia daca ar fi destepti, ar impusca in cap 400 de pesedisti si ar transforma Romania peste noapte intr-un stat european.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.