Premierul Viorica Dăncilă l-a primit la Palatul Victoria pe ambasadorul Chinei. Care au fost subiectele abordate de cei doi oficiali

Premierul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi o întrevedere la Palatul Victoria cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în Românie, Xu Feihong. Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea economică, dar și cele din domeniul turismului, energiei și transportului, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României.

Aceasta a fost prima vizită a ambasadorului Chinei la guvern după învestirea cabinetului Dăncilă. Oficialii român și chinez au avut un „dialog constructiv şi călduros”, pe teme precum cooperarea economică, cooperarea în domeniul transportului, dar şi pe teme referitoare la energie şi turism.  

”Referindu-se la cooperarea economică, premierul Viorica Dăncilă a enunţat obiectivul principal al României, acela de a echilibra treptat balanţa comercială bilaterală, prin amplificarea exporturilor româneşti către China. Creşterea exportului de produse româneşti agro-alimentare, dar şi a celui de produse cu o valoare adăugată ridicată, pot contribui la atingerea, în viitor, a acestui echilibru, a arătat premierul român”, se arată în comunicat.

Cei doi au discutat şi despre cooperarea în domeniul transporturilor şi energetic.

În domeniul transporturilor, premierul a exprimat interesul României pentru cooperarea cu partea chineză în proiecte de infrastructură rutieră, în transportul naval, precum şi în transportul aerian. De asemenea, a mulţumit părţii chineze pentru interesul manifestat faţă de dezvoltarea infrastructurii feroviare din România, din perspectivă naţională, dar şi în contextul conectivităţii regionale. În domeniul energetic, Viorica Dăncilă a evidenţiat atuurile pe care România le prezintă atât din punct de vedere al poziţionării geografice, cât şi al resurselor energetice, acestea putând constitui un stimulent pentru investitorii chinezi.

De asemenea, a fost abordată cooperarea între cele două părţi în domeniul energiei nucleare. ”Atât prim-ministrul Viorica Dăncilă, cât şi ambasadorul Chinei Xu Feihong, au invocat necesitatea facilitării contactelor people-to people şi a susţinerii turismului bilateral”, se mai arată în comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.