Premierul Viorica Dăncilă va prezenta mâine în Parlamamentul României stadiul procesului de pregătire pentru preluarea Președinției Consiliului UE

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, va prezenta pe 20 iunie în Parlamentului României stadiul procesului de pregătire pentru preluarea de către România a Președinției Consiliului UE pe 1 ianuarie 2019.

Premierul Dăncilă va fi prezentă în legislativul României începând cu ora 13.00, în plenul reunit al celor două camere, pentru a vorbi despre stadiul procesului de pregătire.

“Dezbaterile care vor putea avea loc cu această ocazie vor constitui un sprijin consistent în procesul de elaborare şi adoptare de către Guvern a primei versiuni a programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE”, a transmis premierul în scrisoarea adresată preşedinţilor celor două Camere.

Premierul subliniază că exercitarea de către România, pentru prima dată, în primul semestru 2019, a Preşedinţiei Consiliului UE va reprezenta o oportunitate pentru ţara noastră de a demonstra capacitatea de a contribui de o manieră semnificativă, printr-o viziune politică puternică şi o capacitate administrativă relevantă, la relansarea proiectului european, cel mai potrivit cadru al dezvoltării României.

“Din această perspectivă am plăcerea să vă informez că procesul de pregătire a preluării acestei responsabilităţi la nivel european se desfăşoară într-un ritm susţinut, progresele înregistrate recent confirmând stadiul avansat, atât pe componenta politică, legată de elaborarea programului de lucru, cât şi pe componenta logistică. În acest context, Consiliul Interministerial pentru Pregătirea şi Exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul UE a aprobat în data de 8 mai 2018 prima versiune a temelor de interes ale mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE, document care va sta la baza elaborării programului de lucru al viitoarei Preşedinţii”, a transmis Viorica Dăncilă.

One Response to Premierul Viorica Dăncilă va prezenta mâine în Parlamamentul României stadiul procesului de pregătire pentru preluarea Președinției Consiliului UE

  1. roman liber 22/06/2018 at 17:33

    Aceasta sarlatanca nu este prim ministrul nostru!!! Este o papusa a coruptilor de la pesedeu, si noi, milioane de romani nu o sustinem politic. Vrem sa-si dea demisia si vrem sa vorbeasca in public cat mai putin pentru ca oridecate ori vorbeste, spune prostii si ne denigreaza tara prin comentariile slabe. Vrem ca Uniunea Europeana sa asculte vocea poporului roman si sa nu mai colaboreze cu guvernele corupte ale Romaniei.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.