Presă. China construiește o rețea de tabere de refugiați de-a lungul graniței cu Coreea de Nord

Potrivit unor documente care au circulat pe internet în China și care au fost apoi preluate și de presa străină, guvernul de la Beijing are în plan construcția unor tabere de refugiați de-a lungul graniței cu Coreea de Nord, informează The Guardian.

Sursă: en.wikipedia.org

Taberele de refugiați fac parte dintr-o rețea mai vastă de astfel de amplasamente de-a lungul graniței cu Coreea de Nord, potrivit planurilor care au ajuns în presa britanică săptămâna trecută, publicate de Financial Times.

Sursa documentului ar proveni de la un gigant din telecomunicații, China Mobile, care ar fi primit sarcina de a conecta la internet taberele de refugiați.

„Din cauza tensiunilor transfrontaliere, comitetul Partidului Comunist și guvernul regional din Changbai au propus amenajarea a cinci tabere de refugiați”, se arată în document.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Lu Kang, a refuzat să confirme sau să infirme existența unui asemenea plan, subliniază The Guardian. „Nu am văzut astfel de rapoarte”, a precizat oficialul chinez.

Tensiunile au escaladat în ultimele luni, după testele nucleare efectuate de Coreea de Nord și lansarea mai multor rachete balistice intercontinentale. La nivel de declarații, Coreea de Nord a afirmat că rachetele sale au capacitatea de a lovi în orice loc din Statele Unite.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.