Presa italiană: Silvio Berlusconi ar vrea să candideze la PE din afara Italiei, posibil chiar din România

berlusconiSilvio Berlusconi, condamnat în Italia pentru fraudă fiscală în dosarul Mediaset, ar intenţiona să candideze în scrutinul europarlamentar din mai 2014 în alt stat membru UE, printre ţările luate în calcul fiind şi România, relatează presa italiană, potrivit Gandul.info.

“Nu exclud ipoteza unei candidaturi în străinătate. Este o ipoteză vehiculată de câteva săptămâni, pentru că există persoane care au analizat ce posibilităţi mai are Berlusconi. Există cineva din anturajul său care insistă pe această ipoteză, dar eu nu cred că până la urmă va candida. Berlusconi a spus clar că vrea să rămână în Italia şi să ispăşească pedeapsa în Italia”, a declarat, potrivit Corriere della Sera, senatorul Roberto Formigoni, un fost aliat al lui Berlusconi care la scindarea partidului Poporul Libertăţii a rămas în tabăra rivală, numită Noul Grup Centru-Dreapta (NCD).

Alte publicaţii italiene afirmă că Berlusconi ar putea candida în scrutinul parlamentar în alte state membre UE. Potrivit site-ului AffariItalieni.it, cel mai probabil ar fi în Ungaria, dat fiind că Berlusconi este prieten apropiat cu premierul Viktor Orban. O altă variantă ar fi Bulgaria, unde cetăţenia poate fi obţinută prin achiziţionarea unei proprietăţi cu o valoare de peste 500.000 de euro. Un alt politician italian, Giulietto Chiesa, a candidat la europarlamentarele din 2009 din Letonia. Însă site-ul AffariItaliani.it nu exclude o candidatură a lui Berlusconi din România, dacă Il Cavaliere se va hotărî pentru europarlamentare.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.