Presă: Japonia şi Turcia vor dezvolta împreună echipamente de apărare militară

Japonia şi Turcia vor dezvolta împreună, prin intermediul întreprinderilor din industria grea, echipamente şi tehnologii de apărare, a anunţat în ediţia de marţi cotidianul economic japonez Nikkei, potrivit Mediafax.

Japanese flagPotrivit cotidianului, grupul nipon Mitsubishi Heavy Industries (MHI) a început să studieze înfiinţarea în Turcia a unei întreprinderi comune cu un partener local, care ar urma să-i fie propus de Guvernul turc, cu scopul de a dezvolta şi produce un motor de tanc.

Ideea unei dezvoltări în comun a acestui motor de tanc cu Turcia a apărut în urma unor discuţii între premierul de dreapta japonez, Shinzo Abe, şi omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, care au avut loc în mai, în timpul unei vizite în regiune a şefului Guvernului nipon.

Dacă proiectul unei întreprinderi comune pentru dezvoltarea de echipamente militare va fi realizat, va fi vorba despre o premieră în acest sens.

Cu toate acestea, Japonia ar avea temeri în ceea ce priveşte riscul de scurgeri tehnologice către alte ţări, printre care China, cu care întreţine relaţii tensionate.

Turcia s-a angajat să implementeze un sistem strict de protecţie, iar cele două ţări urmează să definitiveze până la sfârşitul anului un acord foarte minuţios pe această temă.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.