Presa străină – “Moment crucial pentru viitorul dezvoltării economiilor română şi chineză”

Li_KeqiangVizita premierului chinez Li Keqiang la Bucureşti “va aduce un suflu nou legăturilor de prietenie şi cooperare cu România şi, la nivel mai extins, cu ţările central şi est-europene (CEE), a declarat ambasadorul Chinei în România, Huo Yuzhen.

Vizita, prilejuită şi de participarea premierului chinez la cea de-a treia ediţie a Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est, este şi în atenţia presei străine.

“Premierul chinez, Li Keqiang, se va întâlni la Bucureşti cu 16 şefi de guverne din Europa Centrală şi de Est care doresc să atragă investiţii chineze”, comentau jurnaliştii de la cotidianul francez Liberation, în avanpremiera vizitei la Bucureşti a premierului chinez.

Comentând despre întâlnirea premierului chinez cu cei 16 şefi de guverne, de la Bucureşti, şi site-ul francez challenges.fr afirmă că “Europa face ochi dulci Chinei”.

“România figurează printre primele ţări care au stabilit relaţii diplomatice cu China. În 1971, ea făcea parte dintre ţările membre ONU care au susţinut aderarea Chinei la ONU. Timp de mai multe decenii, popoarele celor două ţări au menţinut parteneriatul şi s-au susţinut de manieră solidă în momente cruciale.
China şi România aderă de totdeauna la principiile respectului reciproc, al beneficiilor reciproce, al egalităţii şi al neingerinţei în afacerile interne, ţinând cont de interesele lor şi de preocupările-cheie de o parte şi de alta”, comentează şi Radio China Internaţional, potrivit Jurnalul.ro.

China şi România sunt actualmente într-un moment crucial pentru viitorul dezvoltării economiilor lor”, subliniază Radio China Internaţional. 

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.