Președintele american, Donald Trump, amenință că va impune o nouă taxă vamală de 20% pentru autoturismele importate din UE

Președintele american, Donald Trump, a amenințat vineri că, după tarifele suplimentare impuse importurilor de aluminiu și oțel provenite din Uniunea Europeană, Mexic și Canada, ar putea impune o taxă suplimentară de 20% pentru imporile de autoturisme provenite din statele membre UE, anunță AFP și DPA, citate de Agerpres.

Reacția liderului de la Casa Albă vine în contextul în care ieri au intrat în vigoare tarifele suplimentare europeane, o măsură de retaliere adoptată de Bruxelles, care vizează mai multe produse americane.

Dacă aceste taxe şi bariere (comerciale) nu sunt eliminate rapid, vom impune taxe de 20% pe toate autoturismele lor care vin în SUA. Construiţi-le aici!”, a precizat Trump în cadrul unui mesaj postat pe pagina sa de Twitter.

Dorința de a impune tarife suplimentare asupra importurilor de autovehicule provenite din statele membre UE se pare că nu este nouă.

În cadrul vizitei efectuare de președintele Emmanuel Macron, la Washington, în luna aprilie, Donald Trump i-ar fi spus omologului său francez că dorește să interzică permanent autorismele germane de lux.

Politico Europe anunța în luna mai că președintele american, Donald Trump, are în vedere introducerea unor tarife de 25% la importurile de autovehicule, după ce a decis impunerea unor tarife similare la importurile de oțel și de aluminiu, lucru care a atras nemulțumirea Chinei.

Departamentul Comerțului, la solicitarea liderului de la Casa Albă, a demarat luna trecută o investigație privind amenințarea la adresa securității naționale pe care o ridică importurile de automobile, camioane și componente auto, prima etapă către decizia finală, de a impune tarife, a precizat secretarul american al Comerțului, Wilbur Ross.

”Există evidențe care sugerează că, timp de decenii, importurile din străinătate au erodat industria auto autohtonă”, a spus Ross.

Anul trecut, SUA a importat mașini din Canada în valoare de 43 miliarde de dolari, 39 de miliarde de dolari din Japonia, 30 de miliarde de dolari din Mexic, 21 de miliarde de dolari din Germania, 16 de miliarde de dolari din Coreea de Sud și alte sume de la alți furnizori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.