Președintele american Donald Trump: Rusia a reușit, dincolo de cele mai nebuneşti vise ale sale, să creeze discordie şi haos în SUA

Președintele american a denunţat duminică comisiile, anchetele şi ”ura între partide” provocate de chestiunea privind amestecul Rusiei în alegeri, afirmând într-o serie de postări pe Twitter că Moscova “a reuşit dincolo de cele mai nebuneşti vise ale sale”, dacă intenţia sa a fost cu adevărat “să creeze discordie, dezordine şi haos în Statele Unite”, relatează AFP, citat de Agerpres.

“Cei de la Moscova mor de râs. Trezeşte-te, America!”, a scris preşedintele american duminică dimineaţă pe reţeaua de socializare.

Dacă scopul Rusiei a fost să creeze discordie, dezordine şi haos în Statele Unite, atunci, cu toate aceste audieri în comisii, anchete şi ură între partide, ea a reuşit dincolo de cele mai nebuneşti vise ale sale“, a postat Donald Trump.

Mesajul face parte dintr-o serie de postări publicate în rafală, toate acestea fiind centrate pe ingerința Rusiei în campania prezidențială din SUA, din 2016.

 “Nu am spus niciodată că Rusia nu s-a amestecat în alegeri, am spus că “probabil Rusia, China sau o altă ţară sau un grup, ori poate că a fost vorba de un geniu de 180 de kilograme care stătea în pat şi se juca la calculator”. ”Minciuna” rusă a fost că echipa de campanie a lui Trump a fost complice a Rusiei – nu s-a întâmplat niciodată asta!”, a mai scris Trump duminică într-una din postările sale de pe Twitter.

Procurorul special pentru investigarea interferenței persoanelor străine în cadrul alegerilor prezidențiale din SUA de la sfârșitul anului 2016 a anunțat inculparea a 13 cetățeni ruși și 3 companii pentru influențarea procesului electoral.

Oficialii ruși au declarat întotdeauna că aceste acuzații de ingerință în afacerile interne ale SUA sunt pure speculații. Kremlinul a reacționat la incluparea celor 13 cetățeni ruși.

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe a scris pe Twitter: “Treisprezece oameni au intervenit în alegerile din SUA?! Treisprezece împotriva unui buget de miliarde al serviciilor de informaţii? Împotriva informaţiilor şi contrainformaţiilor, împotriva celor mai recente evoluţii şi tehnologii? Absurd? Da.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.