Preşedintele Băsescu, profund îngrijorat de situaţia din Crimeea

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu se declară “profund îngrijorat” de situaţia în desfăşurare în Crimeea şi de mişcarea separatistă care se amplifică în această regiune.

“Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, este profund îngrijorat de situaţia în desfăşurare în Crimeea şi de mişcarea separatistă care se amplifică în această regiune şi face apel la toţi actorii internaţionali să nu susţină şi să nu încurajeze separatismul din Crimeea. După cum România a afirmat în repetate rânduri, statalitatea, suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială ale Ucrainei sunt valori conforme dreptului internaţional public pe care trebuie să le respecte toate statele care au recunoscut independenţa Ucrainei în 1991, cu atât mai mult statele semnatare ale Acordului de la Budapesta din 1994”, se arată în apelul şefului statului cu privire la situaţia din Crimeea, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Totodată, preşedintele Traian Băsescu reiterează sprijinul pentru calmarea situaţiei şi pentru instalarea noilor autorităţi alese în Rada Supremă, considerând că “violenţa poate genera frică şi resentimente la adresa populaţiei greu încercată în lupta pentru democraţie şi libertate”, menţionează sursa citată.

“România se arată deschisă să răspundă tuturor solicitărilor noului guvern instalat la Kiev care va avea tot sprijinul pentru stabilizarea şi reconstrucţia Ucrainei, pentru rezolvarea gravelor probleme cu care se confruntă în lichidarea actualului vid de putere”, se mai arată în comunicat.

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.