Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic va merge în Coreea de Nord după terminarea Jocurilor Olimpice de Iarnă

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (OIC), Thomas Bach, intenţionează să viziteze Coreea de Nord după Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, în încercarea de a consolida legăturile cu statul comunist care a folosit evenimentul pentru a relua dialogul politic cu Coreea de Sud, răspunzând astfel unei invitații lansată de Phenian, anunță Deutsche Welle.  

Foto: www.olympic.org

“Toate părţile implicate au salutat această invitaţie în Coreea de Nord. Vorbim despre o întâlnire extrem de convenabilă pentru ambele părţi în speranţa că sportul poate crea un dialog. Vom vedea când se va întâmpla acest lucru” a spus Thomas Bach.

Jocurile din Coreea de Sud urmează să se termine pe 25 februarie. Coreea de Nord a fost de acord să participe la Pyeongchang după ce oficialii din Sud şi cei ai Comitetului Internaţional Olimpic au încurajat statul comunist să participe ca un gest de pace.

Invitația lui Thomas Bach survine la scurt timp după ce și președintele sud-coreean a fost invitat de delegația nord-coreeană, din care făcea parte și sora lui Kim Jong-un, să participe la un summit la Phenian.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In, s-a întâlnit sâmbătă, la Seul, cu preşedintele onorific al Coreii de Nord, Kim Yong-Nam, şi cu sora liderului Kim Jong-Un, dialog istoric în ciuda avertismentelor Washingtonului asupra unei „ofensive a farmecului” olimpic din partea Phenianului.

Coreea de Nord a trimis o echipă de sportivi la Olimpiadă după ce în discursul său de Anul Nou liderul nord-coreean Kim Jong-un a adoptat un ton conciliator în privinţa relaţiilor cu Seulul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.