Președintele Donald Trump a anunțat că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a Israelului

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a statului Israel.

”Ierusalimul este centrul guvernului israelian modern, sediul legislativului israelian și al Curții Supreme”, a spus președintele american, potrivit Agerpres.

Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim și a anunțat că vicepreședintele Mike Pence va efectua o vizită în Orientul Mijlociu în următoarele zile.

În Europa, propunerea Statelor Unite a fost primită cu scepticism. Președintele francez Emmanuel Macron a afirmat miercuri că îi reamintește lui Trump că statutul Ierusalimului ar trebui să fie stabilit în cadrul negocierilor privind o soluție a conflictului israeliano-palestinian.

După întâlnirea pe care a avut-o cu secretarul de stat american Rex Tillerson, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă și de Securitate, a notat că orice acțiune care subminează eforturile de a relua negocierile de pace ”trebuie să fie evitate”.

 

 

Citiți și:

Germania îl avertizează pe Donald Trump cu privire la intenția de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului: Nu va face decât să alimenteze tensiunile regionale

Papa Francisc, apel la Donald Trump pentru respectarea statutului orașului Ierusalim: Sper ca înțelepciunea să se impună pentru a nu adăuga alte tensiuni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.