Președintele filipinez, Rodrigo Duterte, îi recomandă Uniunii Europene „să aleagă purgatoriul pentru că iadul este deja ocupat” de SUA

Nu trece nicio zi în care președintele filipinez, Rodrigo Duterte să nu provoace controverse cu declarațiile sale menite parcă să tensioneze relațiile statului său cu alți actori ai relațiilor internaționale.duterte-rodrigo

Astfel, după ce Duterte i-a transmis lui Barack Obama că se „poate duce în iad” datorită criticilor acestuia privind campania sa anti-drog, în cadrul unui discurs din 4 octombrie președintele filipinez a atacat și Uniunea Europeană, căreia i-a recomandat ca „mai bine să aleagă purgatoriul pentru că iadul este deja ocupat”, notează Politico Europe.

După ce a preluat funcția în luna iunie a acetui an, Duterte s-a arătat extrem de sensibil la criticile venite din comunitatea internațională în ceea ce privește modalitățile sale de a lupta cu traficații de droguri, și anume împușcarea a aproximaiv 3.000 de persoane într-un internav de numai 3 luni. Națiunile Unite, SUA, precum și UE și organizațiile care militează pentru drepturile omului și-au declarat îngrijorarea cu privire la aceste practici menite să terorizeze populația.

Săptămâna trecută Rodrigo Duterte a declarat că s-ar „bucura“ dacă va extermina în cele din urmă trei milioane de consumatori şi traficanţi de droguri, comparându-se cu fostul dictator german Adolf Hitler.

Citiți și

Președintele filipinez recidivează: UE are tupeul să mă condamne. La naiba cu voi

Președintele filipinez se compară cu Hitler și dorește să ucidă 3 milioane de toxicomani

Acesta a mai folosit un limbaj jignitor la adresa Uniunii Europene, după ce aceasta i-a cerut să pună capăt valului de crime dintr-un război purtat împotriva traficanților de droguri.

Membrii Parlamentului European și-au exprimat îngrijorarea săptămâna trecută „privind numărul ridicat de crime rezultate din operațiunile poliției, în contextul unei campanii intense împotriva drogurilor”.

Răspunsul lui Duterte a fost unul scurt. „Am citit condamnarea Uniunii înaintată împotriva mea. Le voi spune “ Să vă ia naiba”. O faceți pentru ispășirea păcatelor voastre”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.