Președintele francez Emmanuel Macron, despre Brexit: Cei care explică că putem trăi cu uşurinţă fără Europa sunt mincinoși

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat în cadrul summitului de la Salzburg că liderii campaniei pro-Brexit sunt nişte „mincinoşi” care fug de responsabilităţile deciziei pe care au luat-o, informează Politico Europe.

Victoria celor care şi-au dorit ieşirea din UE „a fost împinsă de cei care au prezis soluţii uşoare”, a declarat preşedintele francez, care a adăugat că „acei oameni sunt mincinoşi. Au plecat a doua zi pentru a scăpa de gestionarea” situației.

În timpul conferinţei de presă susținute după reuniunea informală din Salzburg, Macron a precizat şi că nu va accepta o „tranzacţie orbească” – ceea ce ar însemna ca viitoarea relaţie comercială dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană să fie decisă după despărţire.

„Cei care explică că putem trăi cu uşurinţă fără Europa, că totul va fi bine şi că astfel vor aduce mulţi bani acasă, sunt mincinoşi”, a adăugat Macron. „Astăzi, cu toţii am fost de acord cu acest lucru, propunerile în starea lor actuală nu sunt acceptabile, în special din punct de vedere economic”, a explicat preşedintele francez, după summitul liderilor europeni.

Mesajul acestuia a fost sprijinit şi de cancelarul german Angela Merkel, care a declarat că „azi a fost clar că avem nevoie de un progres substanţial până în luna octombrie pentru ca apoi să finalizăm totul în noiembrie”.

Aceasta a mai avertizat că „încă mai e nevoie de multă muncă în privinţa întrebărilor cu privire la relaţiile comerciale viitoare. Nu puteţi aparţine pieţei unice dacă nu sunteţi parte a pieţei unice, dar puteţi creativitatea pentru a găsi soluţii practice, bune şi apropiate”, a declarat Merkel.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că încă nu crede că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană fără o înţelegere – dar a subliniat că UE ar fi pregătită pentru un asemenea scenariu. 

 

Citiți și: VIDEO Donald Tusk: “Momentul adevărului” va fi la Consiliul European din octombrie în privința Brexitului. Theresa May: “Divizarea Marii Britanii este de neacceptat”

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.